Εξασφάλιση… χωρίς ασφάλεια υπάρχει;

δυστυχώς δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι κίνδυνοι

Το κυνήγι έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο ενθουσιασμός μας μεγάλος και η προσδοκία όλων μας είναι να έχουμε μια επιτυχημένη σε κάρπωση θηράματος κυνηγετική χρονιά. Οι προετοιμασίες μας όλο τον χρόνο, η εκπαίδευση των σκύλων μας, η εξάσκησή μας στο σκοπευτήριο, η αγορά νέων κυνηγετικών όπλων , η σχολαστική συντήρηση των όπλων μας, οι δοκιμές και η αγορά φυσιγγίων και άλλου εξοπλισμού είναι κάτι που θεωρούμε επιβεβλημένο και το κάνουμε όλοι μας με μεγάλη σχολαστικότητα και μεράκι.

Αλήθεια όμως, έχουμε ποτέ αναρωτηθεί πόσο προετοιμασμένοι και οργανωμένοι είμαστε αν κατά τη διάρκεια μιας κυνηγετικής μας εξόρμησης συμβεί κάτι απρόοπτο όπως για παράδειγμα , ένας τραυματισμός είτε δικός μας είτε κάποιου από την κυνηγετική μας παρέα ή ακόμη και κάποιου άλλου συνάδελφου κυνηγού ή ακόμα του κυνηγετικού μας σκύλου ;

Η Λαϊκή Ασφαλιστική, ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική Εταιρεία της Κύπρου, ,έχει σχεδιάσει ειδικά για τους κυνηγούς της Κύπρου, που θέλουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους χόμπι με ασφάλεια, ένα περιεκτικό και ευέλικτο σχέδιο ασφάλισης. Με το σχέδιο αυτό έχετε τρεις επιλογές, η καθεμιά απο τις οποίες παρέχει το ίδιο ευρύ φάσμα κάλυψης, αλλά προσφέρει ευελιξία στην επιλογή του ύψους των ωφελημάτων και με την πληρωμή ασφαλίστρων ανάλογα με τις δυνατότητές σας.
Μπορείτε γρήγορα, απλά, με χαμηλό κόστος και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες απ’ οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα της Marfin Laiki στην Κύπρο ή και κατά τόπους γραφεία της Λαϊκής Ασφαλιστικής, να εξασφαλίσετε κάλυψη για τα προσωπικά σας ατυχήματα, την αστική σας ευθύνη, τα κυνηγετικά σας όπλα και τον καθαρόαιμο κυνηγετικό σας σκύλο (ενδεικτικά βασικά ετήσια ασφάλιστρα = Σχέδιο Α : €17, Σχέδιο Β :€25.50 ,Σχέδιο Γ: €34).

Μέσα από τις δικές μας εμπειρίες,  προκύπτει ότι δυστυχώς δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε χρόνο να έχουμε ατυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς κυνηγών , αλλά και πολλούς άλλους μικροτραυματισμούς, που δυστυχώς κάποτε έχουν και οδυνηρές συνέπειες για τη ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.  Απώλεια όρασης σε κάποιο μάτι, σπασίματα χεριών, σπασίματα ποδιών, πέσιμο σε χαράδρα, ακόμα και θανάσιμος τραυματισμός είναι αυτά που ακούμε και βλέπουμε από τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών της Κύπρου μετά από κυνηγετικές εξορμήσεις. Οι αιτίες σίγουρα είναι πολλές. Η ερώτηση για τον καθένα μας είναι μία : Θα μπορούσαν ίσως κάποια από τα ατυχήματα αυτά να αποφευχθούν ;

Την απάντηση θα την δώσει ο καθένας μας, με τον τρόπο που κυνηγά στο βουνό, την τήρηση των άγραφων νόμων του κυνηγίου, αλλά και τον σεβασμό τόσο του εαυτού του όσο και των γύρω του.
Έχουμε καθήκον όλοι μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα που θα μειώσουν τον κίνδυνο για  ένα κυνηγετικό ατύχημα.

Ας προσέξουμε για παράδειγμα τα παρακάτω :
•    Η κούραση στα κακοτράχαλα βουνά της Κύπρου, όταν κυνηγούμε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (συνήθως υπερβολικής ζέστης), μειώνει ίσως τα αντανακλαστικά μας, τα γερά πατήματά μας στο βουνό και συνήθως αυξάνει την πιθανότητα λάθους είτε στην σκόπευση είτε στην όλη κίνησή μας στο βουνό. Η καλή φυσική κατάσταση και η ορθή εκγύμνασή μας πριν από κάθε κυνηγετική περίοδο είναι ουσιώδους σημασίας. Ανάλογα και με την ηλικία του κάθε κυνηγού είναι προς όφελός μας να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για να έχουμε την ιατρική συμβουλή του για το επίπεδο της υγείας και φυσικής μας κατάστασης. Επιπρόσθετα, η επιλογή της περιοχής που θα κυνηγήσει ο κάθε κυνηγός, καλό θα ήταν να γίνεται με βάση το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και υγείας του. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε που υπάρχουν κοντά στην περιοχή που θα κυνηγήσουμε σταθμοί πρώτων βοηθειών ή και Νοσοκομεία, ώστε αν χρειαστεί, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στη μεταφορά του τραυματία. Καλό θα ήταν να έχουμε πάντοτε μαζί μας ένα κουτί πρώτων βοηθειών.
•    Το κυνηγετικό μας πάθος , κάποτε μας οδηγεί σε ριψοκίνδυνες ενέργειες, για παράδειγμα “αναρρίχηση” σε μια απότομη  και ολισθηρή πλαγιά με βράχους, πράγμα που θα πρέπει να αποφεύγουμε.
•    Μιας στιγμής απροσεξία και μη ορθής εκτίμησης των δεδομένων που έχει μπροστά του ο κυνηγός μπορεί να οδηγήσουν σε κυνηγετικό ατύχημα. Πάντα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ελέγχουμε συνεχώς τη γύρω περιοχή που κυνηγούμε και το πού βρίσκεται το κάθε μέλος της παρέας μας ή άλλοι κυνηγοί και κάνουμε συνεχώς αισθητή την παρουσία μας στο κάθε σημείο που βρισκόμαστε. Δεν πυροβολούμε ποτέ ένα θήραμα αν δεν βεβαιωθούμε ότι δεν βρίσκεται οτιδήποτε άλλο εντός της βολής μας.
•    Είναι πάντοτε απαραίτητη η λήψη κάποιων βασικών  προστατευτικών μέτρων ,όπως για παράδειγμα τα αλεξίσφαιρα γυαλιά και το ευδιάκριτο πορτοκαλί χρώμα στα ρούχα μας για να κάνει ορατή τη θέση μας στο βουνό.
•    Πάντοτε θα πρέπει  να ανοίγουμε και να αφαιρούμε τα φυσίγγια από το όπλο μας, όταν περνάμε μια δύσβατη περιοχή. Να μην αφήνουμε κλειστό και έμφορτο το όπλο μας, όταν καθόμαστε να ξεκουραστούμε. Δεν αστειευόμαστε ποτέ με τα όπλα, έστω και αν είναι άδεια και χωρίς φυσίγγια. Δεν αφήνουμε ανήλικους να περιεργάζονται τα όπλα μας ή και να κυνηγούν.  
•    Πάντοτε να έχουμε υπόψη μας ότι το κυνήγι είναι ένα άθλημα και χόμπι. Ας γνωρίζουμε τα όρια μας και ας το απολαύσουμε με ασφάλεια, ευγένεια και σεβασμό προς τους γύρω μας συνάδελφους κυνηγούς. Πρέπει να σεβόμαστε την ξένη περιουσία και το φυσικό περιβάλλον. Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι η ανταγωνιστική συμπεριφορά στο βουνό αλλά να απολαύσουμε μια ευχάριστη κυνηγετική εξόρμηση και να επιστρέψουμε ασφαλείς στο σπίτι και την οικογένειά μας.

Φίλοι Κυνηγοί,

Πιστεύω ότι το άθλημά μας είναι ίσως για τους περισσότερους μια διέξοδος από την καθημερινότητα, από το άγχος και τη ρουτίνα της ζωής στην πόλη που εργαζόμαστε και ζούμε. Το πρωινό στο βουνό και στη φύση μάς δίνει ανεπανάληπτες ευχάριστες εμπειρίες όταν μαζί με την κυνηγετική μας παρέα και τα πιστά μας κυνηγόσκυλα εξορμούμε στις παγανιές μας. Σκεφθήκαμε όμως ποτέ τι θα γίνει αν συμβεί κάποιος τραυματισμός μας ή άθελά μας τραυματίσουμε εμείς κάποιον άλλο κυνηγό κατά τη διάρκεια κυνηγετικής εξόρμησης;  

Η Λαϊκή Ασφαλιστική σας προσφέρει ίσως τη λύση που θα θέλατε.

Το κόστος για μια ασφάλεια κυνηγίου όπως το Σχέδιο Α €17 τον χρόνο , είναι περίπου όσο το κόστος 3 πακέτων φυσιγγίων. Η ασφάλεια κυνηγίου της Λαϊκής Ασφαλιστικής σας δίνει τη δυνατότητα με τρεις επιλογές, να εξασφαλίσετε την ασφαλιστική κάλυψη που επιθυμείτε, έτσι που αν συμβεί το απρόοπτο ενός ατυχήματος κατά τη διάρκεια του κυνηγίου σας, να έχετε κάποια οικονομική στήριξη που θα σας βοηθήσει.    

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ξοδεύουμε ένα σημαντικό κονδύλι από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό για το αγαπημένο μας χόμπι. Το κόστος για την ασφάλιση κυνηγίου της Λαϊκής Ασφαλιστικής δεν είναι αποτρεπτικό. Μπορείτε, επίσης, με τα σχέδια της εν λόγω ασφάλισης και πληρώνοντας επιπρόσθετο ασφάλιστρο να εξασφαλίσετε κάλυψη για τα κυνηγετικά σας όπλα, καθώς επίσης και για τον καθαρόαιμο κυνηγετικό σας σκύλο.

Τελειώνοντας, σας εύχομαι να έχετε μια συναρπαστική κυνηγετική περίοδο,  με ασφάλεια και υγεία.

Σημείωση
Το προϊόν Ασφάλιση Κυνηγών εμπίπτει στους Κλάδους Ατυχημάτων, Άλλης Ζημιάς σε Περιουσιακά Στοιχεία και Γενικής Ευθύνης. Το Ασφαλιστήριο και μόνο εκφράζει την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Γι’ αυτό προτού αγοράσετε την ασφάλιση κυνηγών της Λαϊκής Ασφαλιστικής, σας προτρέπουμε να ζητήσετε το Ασφαλιστήριο Κυνηγών από τα κατά τόπους Γραφεία της Λαϊκής Ασφαλιστικής και αφού το μελετήσετε να βεβαιωθείτε ότι ικανοποιεί πλήρως τις ασφαλιστικές ανάγκες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Λαϊκή Ασφαλιστική στο τηλ : 22 – 887600 ή στο Φαξ : 22 -887505 ή με την Λαϊκή Τηλετράπεζα στο 8000 2000 ή με κατά τόπους Γραφεία της Λαϊκής Ασφαλιστικής ( Κεντρικά Γραφεία : Βυζαντίου 35,37 και 45 , Στρόβολος , 2064 Λευκωσία ).

Του κ. Χάρη Παστίδη
Διευθυντή Πωλήσεων & Στήριξης Εργασιών της Λαϊκής Ασφαλιστικής

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top