ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Το τρίτο ετήσιο μονοήμερο Σεμινάριο Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής διοργανώθηκε από τη ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Α της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, επιβεβαιώνοντας την άριστη σχέση της Σχολής με την Ομοσπονδία μας.

Δύο ήταν οι βασικοί άξονες στους οποίους κινήθηκε η θεματική του σεμιναρίου:

α) ο επιστημονικός-θηραματοπονικός, με εισηγήσεις των Δασολόγων Αλέξανδρου Γκάσιου και Κωνσταντίνου Παπασπυρόπουλου για τις καταγραφές και αναγνωρίσεις πτηνών, για τις καταγραφές των πληθυσμών των θηλαστικών και για τη συλλογή βιολογικού υλικού από καρπωμένα θηράματα, και

β) ο νομικός, με εκπαίδευση σε θέματα συγγραφής μηνύσεων και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη νομοθεσία περί θήρας από τη Δικηγόρο κ. Σοφία Μαϊλιάνη.

Επίσης, έγινε ενημέρωση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας θηροφυλάκων από τον Τεχνικό Ασφαλείας κ. Νικόλαο Σάκκο. Σε όλους αυτούς τους θεματικούς άξονες η ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ επιμένει εδώ και πολλά χρόνια και είναι πάντα σε θέση να αποδείξει στο αρμόδιο Υπουργείο και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη ότι έχει υλοποιήσει τέτοια σεμινάρια για τους θηροφύλακες πολύ πριν αυτά της το ζητήσουν.

Στους θηροφύλακες απέστειλαν χαιρετισμό ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, καθηγητές Ηλίας Βουλγαρίδης και Χρήστος Βλάχος αντίστοιχα, ενώ τους καλωσόρισε με ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κ. Ιωάννης Πολυχρόνης, υπεύθυνος θηροφυλακής εκ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, καθώς και ο Διευθυντής Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος και ο Διευθυντής Υποστήριξης Κυριάκος Σκορδάς. Πριν το κλείσιμο του Σεμιναρίου απευθύνθηκε προς τους Θηροφύλακες και έδωσε συμβουλές για τη νέα κυνηγετική χρονιά ο Πρόεδρος της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ κ. Νικόλαος Καλογεράκος.

(Ο Γ.Γ. της ΚΟΜΑΘ με τον θηροφύλακα κ. Γαζή)

Σημαντική στιγμή του Σεμιναρίου αποτέλεσε η σεμνή και συγκινητική τελετή απονομής τιμητικού επαίνου σε δύο Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που θα συνταξιοδοτηθούν στο τέλος Αυγούστου 2013. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ με αυτή του την κίνηση αναγνώρισε το έργο και την προσφορά των κ.κ. Γαζή Παναγιώτη και Κουρτέσογλου Ιωάννη, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που συνταξιοδοτούνται από το Σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

 

Η ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ προγραμματίζει και νέα σεμινάριο τους επόμενους μήνες με σκοπό τη συνεχή και άμεση ενημέρωση των θηροφυλάκων για κάθε θέμα που αφορά τις αρμοδιότητές τους.

πηγη : http://www.hunters.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top