ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

Την περίοδο αυτή της ξέφρενης παγκοσμοιοποίησης, που όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και κυρίως το φυσικό περιβάλλον, εμείς οι κυνηγοί του Αποκορώνου αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας προσκαλώντας τους σε αγώνα διάσωσης της πανίδας και χλωρίδας.

Οι κυνηγοί κατά τεκμήριο είναι και φυσιολάτρες, διότι χωρίς τη χλωρίδα -δάση και πράσινο- δεν επιβιώνουν τα θηράματα. Ο Αποκόρωνας είναι η πιο πλούσια επαρχία της Κρήτης σε δασικές εκτάσεις και η ευθύνη μας είναι ακόμα μεγαλύτερη για να διατηρήσουμε αυτό το προνόμιο της φύσης. Τα κυπαρίσσια και τα άλλα δέντρα είναι πηγή ζωής.

Το οξυγόνο και ο καθαρός αέρας που εκπέμπουν καθημερινά, αποτελούν παράγοντα ανάπτυξης και βοηθούν τον τουρισμό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Την περίοδο αυτή που δοκιμάζονται τα πάντα και ο τόπος μας περνά την πιο δύσκολη κρίση εδώ και πενήντα χρόνια, πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ζωντανά αυτά τα προνόμια της φύσης. Να διατηρήσουμε τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βρυσών, που λειτουργεί περισσότερο από 40 χρόνια, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενεργοποιήσει τα μέλη του να διατηρήσουν τη χλωρίδα και κατ? επέκταση την πανίδα της περιοχής σε ισορροπία. Η κατάθλιψη και η απογοήτευση, που είναι συνέπεια της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας και που βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος των συμπολιτών μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη στροφή του κόσμου στη φύση και το περιβάλλον.

Η καθημερινή βόλτα στο ύπαιθρο είτε για περίπατο είτε για κυνήγι είναι ό,τι καλύτερο για όλους μας προκειμένου να ξεχάσουμε τα προβλήματα που μας βασανίζουν. Η επαρχία μας διαθέτει άριστες περιοχές για περίπατο και κυνήγι. Ο Σύλλογός μας αντιτίθεται σθεναρά στη λαθροθηρία και στο κόψιμο των δέντρων. Τα μέλη του Συλλόγου μας είναι και μέλη του Σώματος των Εθελοντών Πυροσβεστών Αποκορώνου. Ολοι μαζί είμαστε σε συνεχή επιφυλακή για την προστασία των δασών από πυρκαγιές.

Δίνουμε καθημερινά μάχη ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί για να διατηρήσουμε το περιβάλλον στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ο Σύλλογός μας φέτος, παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που όλοι μας περνάμε, θα εκθρέψει πέρδικες έτσι ώστε να αυξήσουμε την πανίδα.

Προχωρούμε στην ανακαίνιση του ήδη υπάρχοντος χώρου και πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε στην απελευθέρωση αρκετών περδίκων. Ζητούμε από τους κυνηγούς της επαρχίας μας, αλλά και όχι μόνο, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογό μας, έτσι ώστε να δυναμώσουμε τη φετινή κυνηγετική περίοδο και να εκδώσουμε όσο γίνεται περισσότερες άδειες κυνηγιού. Σήμερα που όλα απειλούνται με καταστροφή πανίδας και χλωρίδας. Σήμερα που η καθημερινή ανάγκη για επιβίωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Σήμερα που η πλύση εγκεφάλου μέσα από τις καθημερινές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων έχει γίνει ανυπόφορη. Σας καλούμε λοιπόν και εσάς, ξεχνώντας προσωρινά όλα όσα μας βασανίζουν είτε είστε κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου είτε φυσιολάτρες, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί και να διατηρήσουμε το καλύτερο περιβάλλον της Κρήτης μας.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βρυσών
Βολικάκης Δημήτριος

πηγη : http://www.haniotika-nea.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top