kavala_2

Η αντίδραση της ΚΣΕ στο σχεδιο της ΚΥΑ

«Όπως είναι γνωστό το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την έκδοση ΚΥΑ για τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας. Στην ΚΥΑ αυτή δεν αρκείται να ρυθμίσει τα θέματα των ΖΕΠ αλλά βρίσκει την ευκαιρία χωρίς λόγο, χωρίς σχετική αναφορά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

χωρίς ουσιαστική συμμετοχή δική μας, ν’ αλλάξει την κείμενη νομοθεσία για το κυνήγι.

Να επιβάλει δηλαδή, περιορισμούς και απαγορεύσεις που καταργούν μεγάλο μέρος της κυνηγετικής μας δραστηριότητας σε έκταση (νέες περιοχές απαγόρευσης) σε είδη (απαγόρευση της Πέρδικας) και σε διάρκεια (κατάργηση του κυνηγίου του Φλεβάρη).

Από το Φεβρουάριο και μετά, όταν πληροφορηθήκαμε αυτές τις προθέσεις αναδυθήκαμε σ’ έναν σχεδόν καθημερινό αγώνα προς το Υπουργείο για ν’ αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Ο αγώνας αυτός περιελάμβανε πολλές επισκέψεις, σύνταξη σχετικών κειμένων σχεδίων ΚΥΑ, σύνταξη πινάκων και καταλόγων ειδών, κ.λ.π.
Όλες μας οι προτάσεις είχαν πλήρη νομική κατοχύρωση, πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση και απόλυτη εναρμόνιση με τις αποφάσεις του ΔΕΚ και τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρά ταύτα η καθαρά αντικυνηγετική στάση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, που περιτριγυρίζονται από τις γνωστές ΜΚΟ οι οποίες εξασφαλίζουν τα δικά τους συμφέροντα, είχαν σαν αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να μην αποδώσουν οι προτάσεις μας το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων, καταστήσαμε σαφές στο ΥΠΕΚΑ ότι αποτελεί τεράστιο ατόπημα στη σημερινή οικονομική και κοινωνική συγκυρία βαθειάς ανησυχίας και έντονης διαμαρτυρίας της κοινωνίας να προσθέτουν, χωρίς λόγο και αιτία, από απλή αντικυνηγετική θέση, αγωνία, ανησυχία και αναστάτωση σε 230.000 πολίτες και να απειλούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης που εξασφαλίζει η κυνηγετική δραστηριότητα.
Ενόψει των τελικών θέσεων του ΥΠΕΚΑ, για τις οποίες έχουμε κάθε λόγο ν’ ανησυχούμε εντόνως, καλούμε όλους τους κυνηγούς και όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας να βρίσκονται σε εγρήγορση για ενέργειες και δράσεις που η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής μπορεί να μας οδηγήσει. Τότε η ενεργοποίηση όλων μας θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη…»

Αλήθεια τι σημαίνει επαγρύπνηση, όταν έχουμε φτάσει ήδη στο χείλος του γκρεμού;  Όλοι γνωρίσουμε ότι εάν υπογραφούν οι Κ.Υ.Α πισωγυρίσματα δεν υπάρχουν. Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τον «ύπνο του δικαίου» να κινητοποιηθούμε, όλοι κυνηγοί και επιχειρηματίες, να μας δούνε ότι αποτελούμε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ενεργό…Καλές είναι και οι συγκεντρώσεις – gala σε ξενοδοχεία, κλπ. Μήπως ήρθε η ώρα για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εκτός και εάν κάποιοι βολεύονται να μας έχουν με το κεφάλι σκυμμένο και να παρακαλούμε τον – την εκάστοτε υπουργό αντί να απαιτούμε. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top