Μικτές περιπολίες για την αποτροπή της λαθροθηρίας

Η φύλαξη των νήσων Στροφάδων γίνεται σε συνεργασία από το Λιμεναρχείο και τό σώμα της Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Η λαθροθηρία είναι ένα φαινόμενο που καταδικάζει το σύνολο της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εαρινής μετανάστευσης των αποδημητικών πτηνών, η λαθροθηρία κατά μήκος των ζωνών διάβασής τους πρέπει να αποτρέπεται.

 

Όπως είναι γνωστό, καμιά άδεια «ανοιξιάτικου κυνηγιού» δεν παρέχεται από το αρμόδιο Υπουργείο από το 1986 και μετά, ενώ όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία (Απόφαση υπ’ αριθ. 200148/2833/6-8-2010 του Υ.Π.Ε.Κ.Α. «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010-2011» που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 1183/Β΄/6-9-2010), η δυνατότητα θήρας οποιουδήποτε είδους μεταναστευτικού πτηνού δεν υφίσταται μετά τα τέλη Φεβρουαρίου.

 

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, αναμεταξύ άλλων σε επιστολή της υποστηρίζει ότι: σε κάθε περίπτωση είναι υπέρμαχος της νομιμότητας και όπως κάθε έτος εδώ και μια δεκαετία έχει ήδη επανδρώσει από τις αρχές Απριλίου με ομάδες Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων τις νήσους Στροφάδες.

 

Οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αποτελούν, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, τη διαρκή και μοναδική δύναμη φύλαξης των νήσων και αποτροπής της λαθροθηρίας κατά την εαρινή μετανάστευση. Οι ομάδες των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται έως το πέρας της μετανάστευσης (περι τα τέλη Μαίου), διασφαλίζοντας πως δε θα πέσει ούτε “κροτίδα” πάνω στις Στροφάδες.

 

Να σημειώσουμε ότι όλες οι δαπάνες που αφορούν στη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής (τζιπ, μισθοί, εξοπλισμός κλπ) καλύπτονται στο σύνολό τους από τις συνδρομές των ιδίων των κυνηγών χωρίς καμιά κρατική επιχορήγηση.

 

Ως προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της πλειοψηφίας των δασικών υπηρεσιών, αφενός αρκούνται σε ευχολόγια χωρίς αντίκρυσμα και πραγματική δράση, αφετέρου αντιμάχονται τη λειτουργία αυτού του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, που μόνον έργο έχει να επιδείξει από την ίδρυσή του έως σήμερα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
Γ΄  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24
ΤΗΛ:  2610-361671- 72 FAX: 2610-346614

E-mail: [email protected]

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top