SEIX_SOU1

«Ξέφραγκο αμπέλι» το Σέϊχ-Σου

«Σύννεφο» οι καταγγελίες στη θηροφυλακή για τα τουφέκια των λαθροθήρων
Στο… μάτι ασυνείδητων οπλοφόρων έχει μπει το Σέϊχ-Σου. Λαθροθήρες «οργώνουν», με τα αυτοκίνητά τους, τη νύχτα τους δρόμους και ξεκληρίζουν τους λαγούς, που ζουν στο δάσος της Θεσσαλονίκης.

Το Σέϊχ-Σου είναι ένα φυσικό καταφύγιο για τα άγρια είδη και σε εμφανή σημεία υπάρχουν πινακίδες της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης, με τη ρητή προειδοποίηση: «Απαγορεύεται το κυνήγι».

Απαράδεκτο φαινόμενο
SEIX_SOU2Στις κυνηγετικές οργανώσεις, έχουν πυκνώσει τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες από κυνηγούς, ότι ασυνείδητοι τουφεκιοφόροι επιδίδονται σε λαθροθηρία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι κινούνται με αυτοκίνητα 4Χ4 και εκτελούν εν ψυχρώ και χωρίς κανένα ενδοιασμό, τους «τυφλωμένους», από τα φώτα των προβολέων, λαγούς.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες ακούγονται συχνά-πυκνά πυροβολισμοί, ενώ διάσπαρτα έχουν βρεθεί κατά καιρούς και άδεια φυσίγγια από κυνηγετικά όπλα.
Το θέμα, ήδη, έχει απασχολήσει και τους υπευθύνους του σώματος θηροφυλακής της ομοσπονδίας, οι οποίοι και εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.
Υπεύθυνοι των κυνηγετικών οργανώσεων τονίζουν ότι το δάσος του Σέϊχ-Σου πρέπει να περιφρουρείται σε 24ωρη βάση από υπαλλήλους του δασαρχείου Θεσσαλονίκης.

Το Σέϊχ-Σου είναι ο μοναδικός «πνεύμονας πρασίνου».
«Εμείς, με δικά μας έξοδα έχουμε ιδρύσει το σώμα της θηροφυλακής. Οι περιπολίες μας είναι σταθερές σε όλη την επικράτεια. SEIX_SOU3Κυριολεκτικά, οι θηροφύλακές μας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας.
Όμως, το δάσος του Σέϊχ-Σου, ανήκει στην αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας. Πέρα από φυσικό καταφύγιο, είναι κι ένας χώρος αναψυχής για τους Θεσσαλονικείς. Επίσης, χρειάζεται να περιφρουρηθεί και για ένα ακόμη λόγο. Είναι ο μοναδικός «πνεύμονας πρασίνου» για ολόκληρη την πόλη και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού», με τακτικές περιπολίες. Γιατί εκτός από το πρόβλημα της λαθροθηρίας καραδοκούν και οι κίνδυνοι για ενδεχόμενη πυρκαγιά».

Το πόρισμα
Να σημειωθεί, ότι πριν μερικά χρόνια, από το θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, είχαν εντοπιστεί ακόμη και διάσπαρτες θηλιές σε διάφορα σημεία του δάσους.
Σε μερικές μάλιστα, είχαν βρεθεί και πνιγμένοι λαγοί. Η εκτίμηση, τότε, ήταν ότι δράστες ήταν άτομα που έχουν έλθει από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αφού αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται σε εκείνες τις περιοχές.

Του Δημήτρη Μιλτιάδη
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top