Ξυλοδαρμός Ομοσπονδιακού θηροφύλακα στη Χαλκιδική

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός συνέβη την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008 στην Χαλκιδική.  Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, υπάλληλος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, εκτελώντας κανονικά την υπηρεσία του ζήτησε από διερχόμενο αυτοκίνητο να σταματήσει σε ορεινή περιοχή για τυπικό έλεγχο.

Αντ’ αυτού ο οδηγός γρονθοκόπησε τον άτυχο θηροφύλακα, εξυβρίζοντάς τον χυδαία γιατί απλά έκανε τη δουλειά του. Να επισημάνουμε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας και αποτελεσματικής δράσης, ενώ είναι και εθελοντής πυροσβέστης.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το περιστατικό αυτό και θα είναι συμπαραστάτης στον υπάλληλό της θηροφύλακα, παρέχοντας νομική και άλλη υποστήριξη.
Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει ότι η συνεχής και αδικαιολόγητη επιμονή της Ομοσπονδίας των Θηροφυλάκων (50 περίπου μέλη σε σύνολο 350) ότι δήθεν οι Θηροφύλακες δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου κ.λ.π., οδηγεί μοιραία σε αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών και σε θρασύτατες μέχρι επικίνδυνες πράξεις τους επίδοξους λαθροθήρες.

Το σημερινό περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον θηροφύλακα από μέλος του Κ.Σ. Κασσάνδρας έρχεται με τρόπο σαφή και αναμφισβήτητο να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες μας.
Είναι σαφές, όπως έχει επίσης καταγγελθεί, ότι τέτοια περιστατικά θα θελήσει η κατ΄ όνομα Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων να εκμεταλλευτεί προκειμένου ν’ ασκήσει πίεση προς κάθε κατεύθυνση με απώτερο σκοπό την πρόσληψή τους από το Δημόσιο, για την οποία, άλλωστε, εισπράττουν συνεχώς άρνηση από τους αρμοδίους. Αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός όλων των αστήρικτων ισχυρισμών τους, των ανακοινώσεών τους με κοινοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, με κάθε είδους δημοσιοποίηση κ.λ.π.

Η άρνηση να σταματήσει για έλεγχο και στη συνέχεια η βιαιοπραγία εναντίον του Θηροφύλακα στο συγκεκριμένο περιστατικό, δεν είναι απόδειξη της δήθεν ασαφούς νομικής κατάστασης των Θηροφυλάκων, αλλά είναι κυρίως αποτέλεσμα της επίμονης διάδοσης από το παραπάνω Σωματείο ότι δήθεν οι Θηροφύλακες δεν έχουν δικαίωμα ελέγχου!
Έτσι θεωρούν ότι προστατεύουν το περιβάλλον εκείνοι οι οποίοι πληρώνονται ανελλιπώς κάθε μήνα για να το προστατεύσουν!
Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Θηροφύλακες πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά του (όπως το πράττει καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των Θηροφυλάκων) σύμφωνα με το υφιστάμενο καθεστώς που προβλέπει τον έλεγχο, την κατάσχεση, την προσαγωγή του παραβάτη κ.λ.π., όπως ο Νόμος ορίζει. Η δε συνεχής προσπάθειά μας προς περαιτέρω ενίσχυση της θηροφύλαξης δεν είναι συνέπεια δήθεν σημερινής αδυναμίας (κάτι τέτοιο είναι ανύπαρκτο) αλλά αποτέλεσμα της δεδηλωμένης θέλησής μας για την αύξηση του ρόλου της προστασίας του περιβάλλοντος, γεγονός που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των Κυνηγετικών Οργανώσεων και μάλιστα με αποκλειστικές δαπάνες των κυνηγών.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175
551 34  – ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.  2310  477128 – 477129,  6973 808934, FAX  2310 473863 – 475301
http://www.hunters.gr , e-mail: [email protected]
Θεσσαλονίκη 6/8/2008

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top