ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ

Λαθροθήρες κινήθηκαν με εγκληματική πρόθεση εναντίον των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κατσαρελά Κωνσταντίνου και Φωτεινόπουλου Δημητρίου καθώς και του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Αναστασόπουλου Αναστάσιου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 9-2-2008 και ώρα 21:00 στη θέση «Ρίζα» Χριστιανούπολης Μεσσηνίας.

Ο Κ.Κ. του Α. και ο Τs. Pl. όταν εντοπίστηκαν από τους ανωτέρω Θηροφύλακες και τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κυπαρισσίας να κυνηγούν παράνομα τη νύχτα με προβολέα, τράπηκαν σε φυγή αφού ο πρώτος πυροβόλησε με κυνηγετικό δίκαννο εναντίον τους και μάλιστα εν ψυχρώ, στο άκουσμα της ιδιότητάς τους. Στη συνέχεια, ο ίδιος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε στο έδαφος και κατά την ώρα που πλησίαζαν οι Θηροφύλακες, σηκώθηκε και προέταξε το όπλο εναντίον τους. Ευτυχώς, ο δεύτερος πυροβολισμός που ακολούθησε δεν βρήκε το στόχο του κι εφόσον δεν είχε την ευκαιρία για τρίτη βολή, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.
Εναντίον των δραστών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη θήρα από κοινού με χρήση προβολέα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, αντίσταση κατά της αρχής (ο πρώτος), απείθεια εναντίον του δεύτερου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή εναντίον του πρώτου, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή εναντίον του ιδίου!
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου εκφράζει την απέχθειά της ενάντια στην αποκρουστικότητα και τη δυσοσμία που αναδύουν αυτού του είδους τα απολιθωμένα «καρκινώματα» της ελληνικής υπαίθρου και είναι βέβαιη ότι με τη συνδρομή της κυνηγετικής οικογένειας θα χαθούν και τα τελευταία ίχνη τους.
Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΗΡΑ ΜΕ ΘΗΛΙΕΣ

Ένα δεύτερο συμβάν παράνομης θήρας με θηλιές, στη Μεγαλόπολη αυτή τη φορά, ήρθε να υπερκεράσει εκείνο που έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν στο καταφύγιο άγριας ζωής “Στυμφαλία – Απέλαυρο όρος”.

Έπειτα από αναφορά των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της περιοχής, Γεωργόπουλου Κωνσταντίνου και Παναγιώτου Γεωργίου, οι οποίοι κατά τις περιπολίες τους εντόπισαν θηλιές και μάλιστα με ίχνη αίματος, γεγονός που σημαίνει ότι είχαν «πιαστεί» αγριόχοιροι, ενδεχομένως μεγάλου μεγέθους και είχαν πυροβοληθεί επιτόπου από λαθροθήρες, ακολούθησε μια εκτεταμένη και συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Έτσι λοιπόν, για διάστημα μιας εβδομάδος, υπήρχε μόνιμη φύλαξη στην περιοχή από εναλλασσόμενα γκρουπ Θηροφυλάκων, σε 24ωρη βάση.

Τη Δευτέρα 11-2-2008 και περί 6ης πρωινής, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες άκουσαν στην περιοχή Αμπέλια–Τρίλοφο της Μεγαλόπολης το διαπεραστικό στρίγκλισμα από έναν παγιδευμένο αγριόχοιρο σε κάποια από τις παγίδες που παρακολουθούσαν και άμεσα διασκορπίστηκαν κατά μήκος της περιοχής αναμένοντας τους δράστες. Μετά από 2-3 ώρες, παρουσιάστηκαν οι δράστες οι οποίοι έκριναν σκόπιμο να μεταφέρουν ζωντανό το αγριογούρουνο επειδή ήταν μικρής ηλικίας. Ως εκ τούτου το φίμωσαν στο στόμα με μονωτικές ταινίες και του έδεσαν τα πόδια με σύρματα, για να το μεταφέρουν εκ του ασφαλούς στο αυτοκίνητό τους.

Κατά την ώρα της μεταφοράς ένα–δύο μέτρα πριν το αυτοκίνητο, το οποίο παραδόξως ήταν μια πολυτελής μερσεντές, οι Θηροφύλακες έκαναν την παρέμβασή τους και τους συνέλαβαν. Κάποιοι από αυτούς διέφυγαν, πλην όμως κατασχέθηκε το όπλο ενός από αυτούς του Ζ. Χ. του Α., συνελήφθη η σύζυγός του Ζ. Β. και ο ένας εκ των δύο γιων του ο Ζ. Ν. που ήταν παρών και μετέφεραν τον αγριόχοιρο. Και βεβαίως καταζητείται ο συνεργός τους από τη Μεγαλόπολη, ο οποίος οδηγούσε ένα συγκεκριμένο κόκκινο αυτοκίνητο και του οποίου τα λοιπά στοιχεία είναι στη διάθεση της υπηρεσίας μας.
Στη συνέχεια ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Είναι γεγονός ότι στην υπεράνθρωπη, πολλές φορές κι επώδυνη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις να καταστείλουν τέτοιου είδους παράνομες πράξεις σε βάρος του θηραματικού μας πλούτου και της φύσης γενικότερα, όταν απαιτείται και επιβάλλεται η συνδρομή της πολιτείας με τις καθ’ ύλην και κατά αντικείμενο αρμόδιες υπηρεσίες της, η ελλειπτικότητά τους λειτουργεί δυστυχώς ως «μαλακός» τοίχος για όσους προσπίπτουν παραβαίνοντας τον νόμο. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν δύναται αυτή η ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για το έργο που έμπρακτα έχουμε αναλάβει για τη διαφύλαξη του θηράματος και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Γ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Go Outdoor

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

13 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

13 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

1 ημέρα ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

1 ημέρα ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago