Ποια είναι η γνώμη σας για τη δημιουργία ομάδας ιχνηλατών από διαφορετικές φυλές; Μπορούν να κάνουν ομοιογενή ομάδα στην πράξη και ιδιαίτερα στο κυνήγι του λαγού;
Σας ευχαριστώ.

Νίκος Κανελλόπουλος, Αθήνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αγαπητέ κ. Κανελλόπουλε, ο κανόνας είναι ότι καμία ράτσα δεν ταιριάζει με κάποια άλλη, πράγμα που το βλέπουμε ακόμα και σε ράτσες που έχουν κοντινή συγγένεια μεταξύ τους κι αυτό είναι φυσικό γιατί ο αντικειμενικός σκοπός της δημιουργίας μιας φυλής είναι να «πάρουμε» κάτι καινούργιο και διαφορετικό απ’ αυτό που είχαμε, οπότε στην ουσία θέλουμε πάντα τη διαφοροποίηση.

Η διαφορά δεν είναι μόνο στο «βήμα», αλλά στο standard μορφολογίας κι εργασίας που καθορίζεται απ’ τη φυσιολογία, τη σκελετική δομή, την ψυχολογία, τον χαρακτήρα γενικώς κι επίσης απ’ την ποιότητα της όσφρησης και της φωνής ακόμα, οπότε είναι φυσικό να μην ταιριάζουν γιατί διαφέρουν σε όλα τα παραπάνω.
Σχεδόν όλοι οι κυνηγοί στην Ευρώπη, που ασχολούνται με το λαγό, χρησιμοποιούν μόνο μία ράτσα και μάλιστα κατά κανόνα ομάδα 4-6 ιχνηλατών, ακριβώς για να έχουν ομοιογένεια και αρμονία στον τρόπο εργασίας, με αποτέλεσμα την άριστη κυνηγετική απόδοση στο μέγιστο βαθμό, προσφέροντας πλήρη ικανοποίηση στον κυνηγό και απαράμιλλης ομορφιάς κυνήγι λαγού.

Στην προκειμένη περίπτωση θα σας πρότεινα να ασχοληθείτε μόνο με μία ράτσα, όποια σας ταιριάζει και σας αρέσει αισθητικά. Πλέον υπάρχουν πολλές καθαρόαιμες φυλές στη χώρα μας και είναι πολύ εύκολο να βρείτε την ιδανική για σας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχετε σε επίπεδο κυνολογικό και κυνηγετικό.

Go Outdoor

Share
Published by
Go Outdoor

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

10 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

10 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

1 ημέρα ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

1 ημέρα ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

1 ημέρα ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

1 ημέρα ago