Ποιος είναι ο κατασκευαστής του όπλου

Ερώτηση:

Θα ήθελα να ρωτήσω για ένα όπλο που έχω στην κατοχή μου. Το δελτίο κατοχής του όπλου αναφέρει, εργοστάσιο κατασκευής GRUP. Επίσης στις κάννες: Special-GEWEHR-LAUP FRIED KRUPPA, G. Στη ρίγα: Bernhard Merkel Suhl.
Θα ήθελα να μου πείτε τον κατασκευαστή του, το μοντέλο και τη χρηματική του αξία. To όπλο έχει κάννες 72 εκατοστά, είναι δισκάνδαλο, με μισές φωτιές διακοσμημένες με κυνηγετικές παραστάσεις, αυτόματους εξολκείς και μάγουλο στο κοντάκι.

Παναγιώτης Καλλιγάς, Πιερία

 


Απάντηση

Το δελτίο κατοχής του όπλου σας αντι να αναγράφει το εργοστάσιο κατασκευής του όπλου, αναγράφει τον τύπο
του ατσαλιού από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι κάννες του.
Δυστυχώς, τέτοιου είδους ανακρίβειες στα δελτία κατοχής είναι χιλιάδες και δεν φαίνεται στο ορίζοντα να βρεθεί
κάποια ριζική λύση για τη διόρθωσή τους. Το όπλο σας έχει κατασκευαστεί τον Ιανουάριο του 1951 από το διάσημο γερμανικό εργοστάσιο Merkel στην πόλη Suhl. Το μοντέλο του είναι ο πρόγονος του 47 Ε και οι κάννες του είναι κατασκευασμένες από το άριστο ατσάλι για κάννες τύπο Krupp τριών δακτυλίων (κράμα Νικελίου Χρωμίου-Μολυβδαινίου).
Είναι δεκαεξάρι με θαλάμες μήκους 70 χιλ. και έχει δοκιμαστεί σε κανονικές πιέσεις 900 μονάδων Bars. Μπορείτε συνεπώς να χρησιμοποιήσετε όλα τα γνωστά και καλής ποιότητος δεκαεξάρια φυσίγγια της αγοράς. Βέβαια, είναι τσοκαρισμένο αρκετά, με τη δεξιά να είναι σφικτό ντεμί (***) με φουλ (*) την αριστερή. Σε κοντινές και μεσαίες αποστάσεις, καλό είναι να χρησιμοποιείτε φυσίγγια με μάλλινη τάπα μια και φυσίγγια διασποράς δεκαεξάρια είναι μάλλον αδύνατο να βρείτε σήμερα. Ενώ για μακρινές βολές 32-36μ., θα έχετε πολύ καλές συγκεντρώσεις με φυσίγγια κανονικά, δηλαδή, με πλαστικό βύσμα με κυάθιο (συγκεντρωτήρα). Είναι ένα πολύ καλό, γερό και αξιόπιστο όπλο, δεν μπορούμε βέβαια να υπολογίσουμε την αξία του χωρίς να το δούμε και να διαπιστώσουμε την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται με τυχόν φθορές. Αντίστοιχης χρηματικής κατηγορίας σήμερα η Merkel κατασκευάζει το μοντέλο 40 Ε, το οποίο φτιάχνεται ακόμα σε δεκαεξάρι διαμέτρημα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top