blood_saves

Το αίμα σώζει ζωές!

Άλλη μια …πινελιά ζωής πρόσθεσαν οι κυνηγοί της Θεσσαλονίκης! Με την  προσφορά τους, έκαναν πράξη το σύνθημα της καμπάνιας του υπουργείου υγείας ότι το «αίμα σώζει ζωές».

Για άλλη μια φορά και στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κυνηγοί και μέλη των οικογενειών τους έσπευσαν και έδωσαν βροντερό «παρόν».

 

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απριλίου στη λέσχη που διατηρεί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στην  οδό Κανάκη 3, στους Αμπελόκηπους.

Τα μέλη του συλλόγου, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα πέρασαν από τα γραφεία, όπου είχε στηθεί η ειδική μονάδα αιμοληψίας, από τις 9.30 π.μ. έως και τη 1 μ.μ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, Γιώργος Μπαμπαράτσας, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διατηρεί τη δική του τράπεζα αίματος και οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντική αιμοδοσία για τα μέλη του, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

«Πολλές φορές, τόνισε, μπορέσαμε και βοηθήσαμε τα μέλη μας και τους συγγενείς τους, που βρέθηκαν σε δύσκολη στιγμή. Και γι’ αυτό είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Στις φετινές εξορμήσεις έχουν γίνει αιμοληψίες από τα μέλη που ανήκουν στα παραρτήματα του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στους Αμπελοκήπους και τα Κουφάλια. Προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις και στις περιοχές της  Θέρμης, της Περαίας και της Καλαμαριάς.

«Οι κυνηγοί έχουν ευαισθησίες και το δείχνουν έμπρακτα. Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της βοήθειας προς το συνάνθρωπο, λειτουργεί αυτή η τράπεζα αίματος. Είναι μια από τις δραστηριότητες που κάνουνε, χωρίς να το διατυμπανίζουμε, όπως κάνουν άλλοι που μας κατηγορούν άδικα και που στην ουσία όλη τους η δράση είναι να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με αντικυνηγετικά μηνύματα και κούφια λόγια αντί για  έργα», κατέληξε ο κ. Μπαμπαράτσας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top