delta_1.jpg

Το Δέλτα σε κλοιό απαγορεύσεων

Θα ισχύσει ότι και πέρσι

Με ανακρίβειες και ψεύδη άρχισε η φετινή κυνηγητική περίοδος στο Δέλτα του ποταμού Έβρου.
Το τυφλό αντικυνηγητικό μένος που διακατέχει ορισμένες ομάδες πληθυσμού εξακολουθεί να κρατεί γερά και να παραπληροφορεί. Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει πως, όχι μόνο δεν ισχύουν οι φήμες

που αναφέρονται σε μειωμένους επισκέπτες, αλλά αντιθέτως οι κυνηγόφιλοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις εκδρομές τους.

Με αφορμή την έναρξη της νέας Κυνηγετικής περιόδου των υδροβίων, στις 15 Σεπτέμβρη, διαβάζουμε και ακούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, διάφορες ανακρίβειες οι οποίες οδηγούν σε πλήρη στρέβλωση της πραγματικότητας και σε δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σχετικά με το κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου.

delta_2.jpgΑιτία, το τυφλό αντικυνηγετικό μένος που διακατέχει όσους ασχολούνται με το θέμα. Φαίνεται πως κάποιοι, δεν ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν και να ενημερώσουν αντικειμενικά το κοινό και προσδοκούν μόνο το οικονομικό όφελος. Παράδειγμα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εκδρομές στο Δέλτα του συγκεκριμένου ποταμού με 20 ευρώ …το κεφάλι, με πλάβες και αναρωτιέμαι «όλοι αυτοί δεν προκαλούν όχληση στα υδρόβια»;

Ισχύει ότι και πέρσι όσον αφορά της επιτρεπόμενες ζώνες και για να αποφευχθεί η σύγχυση έχουν τοποθετηθεί πολλές και ευανάγνωστες πινακίδες που σημαίνουν τις απαγορευμένες ζώνες.

Σε ερώτηση του Κ&Φ στον Πρόεδρο του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολη κ. Νώντα Τερζή, σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στη περιοχή, δήλωσε: ‘’ελπίζουμε να πάρουμε πίσω ότι χάσαμε και όχι να παραχωρήσουμε περισσότερα. Εχει δρομολογηθεί από το  αρμόδιο υπουργείο η δημοπράτηση, σε εταιρείες μελετών με διαχειριστή το Δασαρχείο Αλεξανδρουπόλεως, η εκπόνηση νέας μελέτης η οποία θα λαμβάνει υπόψη της, τις πραγματικές ανάγκες όλων όσων δραστηριοποιούνται στο Δέλτα και με τα στοιχεία που θα προκύψουν να αρθεί επιτέλους αυτή η άδικη και ατεκμηρίωτη ΚΥΑ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι παράγοντες του Κ.Σ. Αλεξανδρούπολης και του  συλλόγου Αινήσιο Δέλτα, είναι έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε διευκρίνιση στους επισκέπτες κυνηγούς για τις επιτρεπόμενες και μη περιοχές, και καλό είναι πριν πάει κάποιος για κυνήγι στη περιοχή να τους συμβουλευτεί».

Του Ανδρέα Κουινέλη
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top