markopoulos

Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές του 2009

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κ.Ε.Κ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου τονίζει την αναγκαιότητα της πολιτικοποίησης των κυνηγών.
Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Κ.Ε.Κ.), θα είναι παρόν στις Ευρωεκλογές του 2009 και θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις του, εκπροσωπώντας πολιτικά τους κυνηγούς στις εκλογές του Ιουνίου.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κ.Ε.Κ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου τονίζει ιδιαίτερα τον λόγο της αναγκαιότητας της πολιτικοποίησης των κυνηγών λέγοντας:
«Κουραστήκαμε να προσφέρουμε χέρι βοήθειας στην Πολιτεία και αυτή  να το αρνείται, κουραστήκαμε να αντιμετωπιζόμαστε ως αποδοπομπιαίοι τράγοι για να κρύβουν κάποιοι τις ιδιοτέλειές και την ανεπάρκειά τους στην προστασία του περιβάλλοντος, κουραστήκαμε να μας αξιοποιούν κόμματα και κυβερνήσεις ως βολικά άλλοθι για τα περιβαλλοντικά δεινά του τόπου».
Οι Ευρωεκλογές 2009 αποτελούν το πλήρωμα του χρόνου για τον Ελληνικό λαό που καλείται όχι μόνο να αποτάξει τον ζυγό του δικομματισμού αλλά και να επιλέξει, με γνώμονα την συνείδησή του, το κόμμα που μπορεί επάξια να αντιταχθεί στα επιχειρηματικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την εκμετάλλευση του ανθρώπου.
Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών εκπροσωπεί τους Έλληνες, τους Ανθρώπους Κυνηγούς, τους Ανθρώπους Γεωργούς, τους Ανθρώπους Ψαράδες, τους Ανθρώπους της Φύσης.

Τα προβλήματα είναι πολλά, η οικονομία καταρρέει, οι αξίες, τα ήθη και τα έθιμα παραπαίουν, το Φυσικό Περιβάλλον συνεχώς μολύνεται, υποβαθμίζεται, καταστρέφεται… Και αυτοί που πρώτοι έχουν νοιώσει την λαίλαπα της καταστροφής δεν είναι άλλοι από τους κυνηγούς, τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες, τους ανθρώπους της φύσης. Πρώτοι απ’ όλους, οι 250.000 κυνηγοί στην Ελλάδα και οι οικογένειές τους έχουν ταχθεί στην προστασία της φύσης.
Αντιλαμβανόμενοι την απόλυτη απουσία και αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και την κραυγαλέα έκκληση σε βοήθεια της φύσης που μέρα με την μέρα αργοπεθαίνει, οι κυνηγοί δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι, άβουλοι, ανίκανοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα του κάθε Έλληνα για καθαρό, ζωντανό και υγιές περιβάλλον… άλλωστε ζούμε μέσα σε αυτό…

Κάθε χρόνο πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ προσφέρουν από το υστέρημά τους οι κυνηγοί, για προσλήψεις θηροφυλάκων, για αγορά περιπολικών τζιπ, για τον εξοπλισμό τους, για αναδασώσεις με χιλιάδες δασικά δένδρα, για σπορές αγρών εκατοντάδων στρεμμάτων, για απελευθερώσεις δεκάδων χιλιάδων θηραμάτων, για την εγκατάσταση δεξαμενών πυρόσβεσης, για την μελέτη της χλωρίδας και της άγριας πανίδας της χώρας μας καθώς και για την πρόληψη, την προστασία, και την καταστολή οιονδήποτε παράνομων πράξεων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε υπέρμαχοι της ορθολογικής διαχείρισης του.

Αγωνιζόμαστε γι’ αυτό…
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που δεν πιστεύει ότι πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα;
Γιατί Τώρα;
Γιατί εμείς είμαστε η οικολογία που δρα και όχι η οικολογία του σαλονιού!
Γιατί εμείς είμαστε η οικολογία της υπαίθρου και όχι η οικολογία της πόλης!
Γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε με δικά μας χρήματα για την προστασία – υποστήριξη – διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ οι οικολογούντες τα παίρνουν Ευρωπαϊκά! Και… ο νοών νοείτο.
Οι μόνοι που προσφέρουν χρήματα για τη Φύση, πάντα πρόθυμα από το υστέρημά τους, είμαστε  εμείς οι κυνηγοί, ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, στα παιδιά OΛΩN μας!
Έτσι τα βρήκαμε από τους γονείς μας, και έτσι οφείλουμε να τα παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές. Yποσχόμεθα ότι θα το πράξουμε πάση θυσία…
Σήμερα, το να αμύνεσαι για το κυνήγι και το ψάρεμα, σημαίνει ότι αμύνεσαι για την διαχείριση της φύσης!

Συνάδελφε κυνηγέ, θυμήσου τις συνεχείς καταδίκες του κυνηγίου από το ΣτE (Συμβούλιο της Επικρατείας) βάσει των Ευρωπαϊκών οδηγιών (λέγε ντιρεκτίβες) 409/79 και 92/43, το γνωστό “Δύκτιο NATURA 2000” κ.λπ.
Θυμήσου τις απαγορεύσεις, που από 5.000.000 στρέμματα στην Ελλάδα έγιναν 50.000.000 στρέμματα!!! Σε όλη την Επικράτεια! Με τελικό στόχο το μάντρωμά μας στις ρεζέρβες…
Θυμήσου την συνεχιζόμενη μείωση της κυνηγετικής περιόδου. Κάθε χρόνο και νέοι κυνηγότοποι μπαίνουν στην “καραντίνα των Απαγορεύσεων” χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, είμαστε περήφανοι για την ιδιότητά μας και δεν λογοδοτούμε σε κανέναν, αφού το κυνήγι είναι απόλυτα συμβατό με το περιβάλλον, γιατί καρπωνόμαστε το θηραματικό περίσσευμα, φροντίζουμε για την αστυνόμευση μας και γενικότερα επιδιδόμαστε σε πληθώρα φιλοθηραματικών και φιλοπεριβαλλοντικών ενεργειών και πράξεων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ό,τι καλό και αν κάνουμε ως κυνηγοί, οι πολέμιοί μας, βλέπουν το κυνήγι σαν το «κουτί της Πανδώρας». Αντί ν’ ασχολούνται με τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα του περιβάλλοντος αυτοί περί άλλων τυρβάζουν, αγνοώντας ότι η γη ασθενεί βαρέως και εάν στο γαλαξία μας υπήρχε διαπλανητικό νοσοκομείο, τότε ο πλανήτης μας θα έμπαινε στην εντατική!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η πολιτική πεποίθηση του καθενός είναι σεβαστή, όμως ήρθε η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας σ’ αυτές τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Να αποδείξουμε στα πολιτικά κόμματα που ασκούν εξουσία εναλλασσόμενα, αλλά και σε εκείνα που ατεκμηρίωτα μας πυροβολούν, ότι δεν μπορούν να αποφασίζουν ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
Καλούμε όλους σας λοιπόν να δώσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε ένα ποσοστό που θα ταρακουνήσει, που θα δώσει το Μήνυμα σ’ όλους αυτούς και που αναμφισβήτητα θα δώσει και στις κυνηγετικές οργανώσεις μέσα από την παράλληλη αυτή προσπάθειά μας, την δυνατότητα να αξιοποιήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα και να το χρησιμοποιήσουν σαν όπλο στις διαπραγματεύσεις τους κάθε φορά.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ήρθε η ώρα οι 230.000 κυνηγοί και οι οικογένειές μας να συστρατευτούμε, να συσπειρωθούμε, να αγωνιστούμε για το κυνήγι στην Ελλάδα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, το μέλλον της υπαίθρου μας και η κυνηγετική δραστηριότητα είναι σε υποθήκη!!!
Τώρα στις Ευρωεκλογές ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι η μεγάλη μας ευκαιρία για να τους δείξουμε το ανάστημα μας, χωρίς ψευτοκομματικά διλήμματα και ενδοιασμούς, ώστε να μετρηθούμε σαν δύναμη!
Παίζει ΠOΛY μεγάλο ρόλο το ποσοστό που θα πάρουμε!!!
Ας πάψουμε επιτέλους να δεχόμαστε αυτά που αποφασίζουν οι άλλοι, πριν και χωρίς εμάς για εμάς!!!
Μην ξεχνάτε ότι σε εξήντα ημέρες έχουμε την δύναμη στα χέρια μας, ΤΗΝ ΨHΦO MAΣ!!!
Πίσω από το παραβάν δεν σας βλέπει κανένας! και σας δηλώνουμε ότι εμείς θέλουμε:
– Nα ξαναζωντανέψουμε την ύπαιθρο
– Nα διατηρήσουμε τις τοπικές ιδιαιτερότητές μας, την ταυτότητά μας.
– Nα διατηρήσουμε τη φυσική μας κληρονομιά, τα έθιμα και τις παραδόσεις.
– Nα προστατεύσουμε την πραγματική ποιότητα ζωής.
– Nα αμυνθούμε τη γεωργία μας και την ύπαιθρο,
– Nα συμμετέχουμε ισότιμα στις επιτροπές που αποφασίζουν για τις απαγορεύσεις του κυνηγίου!

Τέτοιοι είναι, μεταξύ και πολλών άλλων, οι στόχοι του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση). Γιατί συσπειρώνει τους ανθρώπους που ζουν και ξέρουν την ύπαιθρο, που προέρχονται από αυτή τη βάση, αλλά το σπουδαιότερο, που ζουν και κινούνται μέσα σ’ αυτήν.
Δεν θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο, όπως κάνουν τόσοι και τόσοι βαρόνοι της πολιτικής, που διαιρούν τον κόσμο επιβάλλοντας ιδεολογίες που τελικά ξεφτίζουν.
ΕΜΕΙΣ την Φύση την βιώνουμε δεν την αποστειρώνουμε!
H αποστολή μας είναι συγκεκριμένη, ΦYΣH – KYNHΓI – ΨAPEMA – ΠAPAΔOΣH.
Γι’ αυτό λοιπόν έλα κι’ εσύ μαζί μας:
Ψήφισε το κόμμα μας, το KOMMA EΛΛHNΩN KYNHΓΩN!
Ψήφισε τον IΔIO σου τον EAYTO! Ψήφισε για την ΣΩTHPIA του ΦYΣIKOY μας ΠEPIBAΛΛONTOΣ!
Ψήφισε TON TPOΠO ZΩHΣ ΠOY EΣY ΔIAΛEΞEΣ!
Οι Ευρωεκλογές του 2009 είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να εναντιωθούμε, να ακουστούμε, να απαιτήσουμε, να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… Όχι άλλες αποφάσεις για εμάς ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ, το κόμμα για όλους τους ΈΛΛΗΝΕΣ…!!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top