Το σκουλαρίκι, ο Ρόμποκοπ και ο υπέρβαρος σκύλος!

Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σε ένα σκουλαρίκι, στον τηλεοπτικό σιδεράνθρωπο, τον Ρόμποκοπ κι έναν υπέρβαρο σκύλο; Εκ πρώτης όψεως τίποτα!
Διαβάστε, όμως, την ιστορία μας και σίγουρα θα βρείτε κάτι κοινό.

Του Δημήτρη Μιλτιάδη


Αν δεν με πιστεύετε, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
Ο Πάρις, στην εμφάνιση, δεν έχει καμιά σχέση με τον ομηρικό ήρωα που είχε πλανέψει την ωραία Ελένη. Εκείνος ήταν ομορφονιός κι αν ζούσε στις μέρες μας θα ήταν σίγουρα μοντέλο! Ο δικός μας, ακριβώς το αντίθετο. Το όνομά του είναι χαϊδευτικό. Κυπαρίσση τον βάπτισαν. Αλλά κι αυτό –αν τον δείτε– θα καταλάβετε ότι πρόκειται μάλλον για… ευφημισμό! Με 1,50 καθόλου δεν θυμίζει το λιγερόκορμο αειθαλές δέντρο. Εκτός κι αν ο νονός του είχε πάει ταξίδι στην Ιαπωνία κι είχε δει κανένα κυπαρίσσι… μπονσάι και του ‘δωσε αυτό το όνομα!

Με μεγάλη καρδιά

Αυτά ως προς την όψη και την κοψιά, γιατί βέβαια ως προς τον χαρακτήρα ο φίλος μας θέλει χίλιους στην… καθισιά σαν και ‘κείνο τον φυγόμαχο  βουτυρομπεμπέ νεαρό Τρώα. Ο δικός μας ο Πάρις είναι «γκιουλ μπαξές».
Φιλικός, γεμάτος χιούμορ, πάντα κεφάτος και με μεγάλη καρδιά. Τόσο μεγάλη, που συγχώρεσε ακόμη και το Γιάννη!
Ποιος είναι ο Γιάννης; Ο άνθρωπος που τον έκανε με το έτσι θέλω να φορέσει σκουλαρίκι!

Τον έκανε… υπέρβαρο

Πώς έγινε αυτό; Είχαν πάει οι δυο τους για ορτύκια! Ο Γιάννης, ως συνήθως, βιάστηκε κι ένα σκάγι από την μπαταριά του τρύπησε το ένα αφτί του Πάρι!Την ιστορία την άκουσα στο σύλλογο. Τηλεφώνησα στον Πάρι κι εκείνος γελώντας μου αποκάλυψε ότι δεν ήταν μόνο αυτός θύμα του Γιάννη:
«Εγώ, στάθηκα τυχερός», μου είπε. «Τη γλίτωσα με ένα σκουλαρίκι! Έφαγα μόνο ένα σκάγι βλέπεις. Τι να πει και ο σκύλος του. Τον έχει κάνει υπέρβαρο από τα σκάγια που του έστειλε! Και κείνος την έπαθε σαν και μένα. Αλλά και πάλι όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο πάθημα του Κώστα…».
«Τι πάθημα;», τον ρώτησα. «Έχει τουφεκίσει κι άλλον;», τον ερέθισα να συνεχίσει.
«Εμ, τι σου λέω! Κι άλλος έχει φάει βιαστική τουφεκιά από τον Γιάννη και μάλιστα ήταν όλη δική του. Με τον Γιάννη δεν είναι να παίζει κανείς, στο κυνήγι. Αν είσαι κοντά του καλύτερα είναι να φοράς κράνος και αλεξίσφαιρο. Όταν τουφεκάει, ισχύει το "κι αν είσαι… παπάς με την αράδα σου θα πας". Ε, κάπως έτσι την έπαθε κι ο Κώστας και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έβγαζαν με τις ώρες τα σκάγια και δεν κατάφεραν να τα αφαιρέσουν όλα! Καμιά 100αριά θα έχει ακόμη πάνω του!»
«Σώπα ρε!», τον παρότρυνα να μου πει κι άλλα. «Και δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του;».
«Με την υγεία του είναι μια χαρά και δυο τρομάρες! Άλλο είναι το πρόβλημα.
Δεν μπορεί πια να ταξιδέψει. Ούτε στο εξωτερικό, ούτε με αεροπλάνο…», μου ανέφερε, αναγκάζοντάς με να προχωρήσω στην επόμενη ερώτηση.

Δεν είμαι τρομοκράτης…

«Αλήθεια και γιατί αυτό; Έχει ζαλάδες, ναυτία, μετά το ατύχημα;».
«Όχι, όχι!», ήρθε απάντηση, σαν διπλή τουφεκιά. «Δεν έχει καμία σχέση με οργανικό ζήτημα. Άλλο είναι το θέμα. Δεν μπορεί να περάσει από αεροδρόμιο ή από τελωνείο. Κάθε φορά που φτάνει στον έλεγχο γίνεται πανικός. Χτυπάει συναγερμός και ένοπλοι αστυνομικοί τρέχουν πανικόβλητοι…».
«Καλά και γιατί όλα αυτά», έκανα την τελευταία μου ερώτηση.
«Μα, δεν κατάλαβες ακόμη;», με αποπήρε. «Για όλα φταίει εκείνη η έξοδος στο κυνήγι! Γι’ αυτό τρελαίνονται τα μηχανήματα και τον σημαδεύουν κάθε τόσο οι αστυνομικοί! Πού να ξαναταξιδέψει πια ο Κώστας. Έχει βαρεθεί πια να εξηγεί στις διωκτικές αρχές ότι όχι μόνον δεν είναι τρομοκράτης, αλλά και ο ίδιος είναι θύμα τρομοκρατίας: των σκαγιών της βιαστικής τουφεκιάς του
φίλου του, του Γιάννη, που τον έχουν κάνει σαν δίδυμο αδελφό του… Ρόμποκοπ!».

Ανώδυνο τρύπημα αφτιών

Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μάλιστα στον πίνακα ανακοινώσεων του συλλόγου είχε τοιχοκολληθεί σημείωμα που ανέφερε τα εξής:
«Ανώδυνη μέθοδος τρυπήματος αφτιών, με σκάγια Νο 10. Πληροφορίες Γιάννης Φ…ας. Ευχαριστημένοι πελάτες μας Πάρις Κ., Κώστας Π…ας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top