Υμηττός ώρα μηδέν

Την αυθαίρετη απαγόρευση του κυνηγίου στη ανατολική πλευρά του Υμηττού καταγγέλλουν οι χρήστες της γης και ανήγγειλαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αδικία που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με Προεδρικό Διάταγμα.

Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής έδωσε το παρόν στη δυναμική συγκέντρωση του Κ.Σ. Κορωπίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής την Δευτέρα 10.05.2010 με θέμα την απαγόρευση της θήρας σε όλο τον Υμηττό και στις γειτνιάζουσες με αυτόν πεδινές εκτάσεις που προβλέπεται στο προτεινόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.

Από τις τοποθετήσεις φάνηκε ότι οι προβλεπόμενες απαγορεύσεις στο σχέδιο Π.Δ. του ΥΠΕΚΑ είναι παντελώς αυθαίρετες διότι έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στη προκειμένη περίπτωση με τους κυνηγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κανένα είδος που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι.
Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων εισηγητών καθώς και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι αντιτάσσονται στο σχέδιο διότι, θεωρούν ότι είναι εκτός πραγματικότητας και δεν λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος αποφασίστηκε στον ελάχιστο χρόνο που απομένει (περίπου δύο εβδομάδες μετά τις 10.05.2010) να επιχειρηθεί άμεσα συνάντηση των φορέων με την Υπουργό ΥΠΕΚΑ, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν τους πολίτες αφενός να μπουν για να εκφράσουν τις θέσεις τους στο διαδίκτυο (www.opengov.gr) και αφετέρου να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αντιδράσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο δρόμων και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Κ.Σ. Κορωπίου και συμμετείχαν:  ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Νίκος Παπαδόδημας,  ο αντιπρόεδρος της Δ’ΚΟΣΕ κ. Μανώλης Καραγιάννης, ο αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πάρης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Κρωπίας κ. Αθανασόπουλος Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Γλυκών Νερών κ. Σιώκος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δάβαρης Δημήτριος, ο Δήμαρχος Βάρης κ. Καπετανέας Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Λαυρίου κ Αθανάσιος Υφαντής, εκπρόσωποι Κ.Σ. και Δημόσιων Υπηρεσιών καθώς και περίπου 1.000 πολίτες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top