1ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας 2019

Λάβετε μέρος σε έναν μοναδικό αγώνα ακολουθώντας τα βήματα του Θησέα!

Τρέξτε σε μία υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Νερού και γράψτε τη δική σας προσωπική αθλητική ιστορία.

Έναν νέο θεσμό στο δρομικό κίνημα αποτελεί η διοργάνωση του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου για την απόσταση των 21.100μ., ο Ημιμαραθώνιος της Καλλιθέας (www.kallitheahalf.gr) σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snfcc.org), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Το δρομικό αυτό γεγονός τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Καλλιθέας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ενώ όλες οι διαδρομές είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF.

Στις αγωνιστικές διαδρομές εκτός των 21,1km έρχονται να προστεθούν τα 5km και το 1km για παιδιά και η σκυταλοδρομία 2Χ10,5 km.

Ο περιβάλλον χώρος του ΚΠΙΣΝ αλλά και η πλατεία νερού με την Εσπλανάδα της Καλλιθέας αποτελούν την ιδανική διαδρομή για τα 21.100 μέτρα του Ημιμαραθωνίου δρόμου καθώς επίσης και για τη διαδρομή των 5km.

Οι διοργανώσεις μας αποτελούν μια ξεχωριστή και πολύ σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανοίξουμε τα σύνορα της πόλης μας στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως άλλωστε έκανε ο Θησέας, που αποτελεί και το σύμβολο της Καλλιθέας, στη Μυθολογία μας.

Κι αυτό από μόνο του αξίζει να «περάσει» στις επόμενες γενεές όλων των Ευρωπαίων και όχι μόνο, διδάσκοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορία του τόπου μας μέσα από την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», ειδικά σε αυτές τις ιστορικές περιοχές όπως αυτή της Καλλιθέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό κομμάτι θα είναι και ο φιλανθρωπικός τους χαρακτήρας, μιας και μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση θα διαθέσει μέρος των εσόδων του για την ενίσχυση του έργου της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “ΕΛΙΖΑ”.

 

www.kallitheahalf.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top