Υλικά:
1 1/2 κιλό αγριογούρουνο
1 κούπα λάδι
2 κούπες μαυροδάφνη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα
Για τη σάλτσα:
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπας corn flour και ζουμί από το κρέας
Εκτέλεση:
Αποβραδίς μαρινάρουμε το κρέας με κόκκινο κρασί.
Δηλαδή το περιχύνουμε με τη μαυροδάφνη και το διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να το μαγειρέψουμε.
Την άλλη μέρα βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα, όσο να σκεπαστεί ο πάτος και λίγο παραπάνω.
Μόλις αρχίσει να καίει, σοτάρουμε το κρέας, για να «θωρακιστεί».
Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ολύμπου και μπαχάρι.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές και «σβήνουμε» το φαγητό με μαυροδάφνη.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί του για 2 ώρες περίπου.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και παίρνουμε αρκετό ζωμό, για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι.
Διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρασί και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, μαζί με το ζουμί του αγριογούρουνου.
Ανακατεύουμε διαρκώς, για να μη σβολιάσει.
Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη 10 λεπτά όλα μαζί.
Σερβίρουμε και τρώμε δίπλα στο τζάκι, με θέα το δάσος του Ολύμπου ή κάποιο άλλο όμορφο φυσικό τοπίο. Καλή όρεξη!
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…