Ευ ζην

Αγριογούρουνο στην κατσαρόλα

Υλικά

750 γρ. αγριογούρουνο κομμένο σε κύβους των 2-3 εκατοστών
1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
2 δαφνόφυλλα
1/2 κουτ. γλ. τριμμένο γαρίφαλο
αλατοπίπερο
350
ml ζωμός κρέατος
3 κουτ. σούπας λάδι
1/4 λίτρου κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
60
ml κρέμα γάλατος

Εκτέλεση
Μαράνετε το κρέας στο λάδι σε καυτή φωτιά μέχρι να σκουρύνει. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τη δάφνη και τα μπαχαρικά ανακινώντας για ένα λεπτό.
Προσθέστε το ζωμό και το μισό από το κρασί, αφήστε το να πάρει μια βράση, καλύψτε το με καπάκι και αφήστε να βράσει για 90 λεπτά. Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε.
Διαλύστε το κορνφλάουρ σε νερό και ανεβάστε τη θερμοκρασία να πάρει μια δυνατή βράση. Ρίξτε το κορνφλάουρ για να γίνει παχύρευστη η σάλτσα.
Τέλος προσθέστε την κρέμα γάλατος και το υπόλοιπο κρασί.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

20 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

20 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago