Υλικά:
1 αγριοκούνελο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κλωνί δεντρολίβανο
1 κεφάλι σκόρδο
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι
2 Αυγά
Λίγη γαλέτα
Λίγο αλεύρι
Προετοιμασία:
Αφού γδάρουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες.
Πλένουμε τα κομμάτια καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό.
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα το σκόρδο ψιλοκομμένο, το δεντρολίβανο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε μετά στην μαρινάτα αυτή τις μερίδες του κουνελιού, τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες περίπου.
Εκτέλεση:
Βγάζουμε την λεκάνη απ’το ψυγείο, παίρνουμε τις μερίδες του κουνελιού απ’την μαρινάτα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Βάζουμε στην φωτιά το τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο να κάψει καλά.
Παίρνουμε μετά το κάθε κομμάτι κουνελιού, το αλευρώνουμε, το περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από την τριμμένη γαλέτα, το βάζουμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι να τηγανιστεί καλά, ένα τέταρτο της ώρας από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το κουνέλι ζεστό με δροσερή σαλάτα εποχής.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…