Sports

Drift Trike, η πιο fun μόδα που θα μπορούσες να φανταστείς!

Τι κι αν βλέπουμε αρκετά videos από το εξωτερικό, όπου οι drift trikers κάνουν τα δικά τους… Στην Ελλάδα νομίζαμε πως δεν υπάρχουν και έτσι ήταν στα μάτια μας κάτι απόλυτα…εξωτικό! Μέχρι που από στόμα σε στόμα έφτασε η πληροφορία πως κάποιος από την ευρύτερη παρέα όχι μόνο κάνει αλλά και φτιάχνει ο ίδιος τέτοια ‘οχήματα’! Και έτσι το πρώτο πράγμα που του ζητήσαμε ήταν να συστηθεί στο κοινό του sela και να μας εξηγήσει τι φάση παίζει!  Με δικά του λόγια λοιπόν ο Χρήστος Καναβάς μας λέει πως μπήκε στον κόσμο του drift trike…  

“Ασχολούμαι με το Drift Trike από το 2011. Μετά από αρκετά βίντεο που είδα στο διαδίκτυο, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ, Έτσι, λοιπόν, έκατσα και κατασκεύασα το πρώτο μου Drift Trike και το δοκίμασα στον κατηφορικό δρόμο του ΖΕΠ Κισσού (Θεσσαλονίκη). Οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν φανταστικές! Βλέπεις έχεις μεγάλες ταχύτητες με το trike… Με σχεδόν καθόλου πρόσφυση τα πρώτα τετ ακε δεν άργησαν να έρθουν αλλά μετά από πολύ εξάσκηση πλέον φαίνεται παιχνιδάκι!

Στην αρχή  ήμουν μόνος μου και πιστεύω και ο μοναδικός  που ασχολιόταν με αυτού του είδους «ποδήλατο», στην πορεία όμως γνώρισα και των φίλο Γιώργο Μάνο, που και αυτός εντυπωσιασμένος  από τα βίντεο στο διαδίκτυο ξεκίνησε το νέο αυτό σπορ στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, και έτσι φτιάξαμε την δική μας ομάδα μέσω Facebook για να διαδώσουμε το trike και να δει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει.

Με τον Γιώργο μας έκανε να το αγαπήσουμε αυτό το σπορ ο χαβαλές και τα πειράγματα που γίνονται σε κάθε κατάβαση, η βολτα στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης, η αδρεναλίνη και ο μικρός ανταγωνισμός σε κάθε κατάβαση. Στην κατάβαση παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας φορώντας υποχρεωτικά κράνος και προαιρετικά προστατευτικά σε αγκώνες και γόνατα.

Όσον αφορά στο κατασκευαστικό μέρος του Drift Trike, πρέπει να πούμε ότι η κατασκευή ενός πολύ απλού trike μοιάζει να μην είναι τόσο δύσκολη… και όμως είναι! Πρέπει να γνωρίζεις να κολλάς σωστά ηλεκτροκόληση για να είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο, θα πρέπει να προσέξεις την γεωμετρία του για να μην έχεις πρόβλημα στην οδήγησή του, να ξέρεις τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιήσεις για την ανθεκτικότητα του και την καλύτερη λειτουργία του. Τρόποι κατασκευής υπάρχουν πολλοί όπως και σχέδια που μπορεί να κάνει ο καθένας”.

www.sela.gr

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

15 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

15 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago