Υλικά:
6 φάσσες
100 γρ ελαιόλαδο
120 γρ κρεμμύδι ξερό σε χοντρό καρέ
80 γρ πράσο σε χοντρό καρέ
100 γρ φινόκιο σε χοντρές φέτες
7 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ λευκό κρασί
150 γρ ζωμός κότας
4γρ λεμόνι φλούδα, κομμένο ζουλιέν
5 γρ χυμό λεμόνι
Ρίγανη φρέσκια
25 γρ φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε πλαγιές φέτες
Αλάτι
Εκτέλεση:
Αλατίζω τις φάσσες από όλες τις πλευρές και ζεσταίνω ένα μέτριο τηγάνι. Προσθέτω τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σωτάρω απ’ όλες τις πλευρές. Κρατάω εκτός τις φάσσες και πετάω το λίπος απ’ το τηγάνι, βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι ξερό, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο και σβήνω με κρασί.
Βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτω τον ζωμό. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία και βάζω τις φλούδες λεμονιού.
Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με καπάκι και βάζω το φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και οι φάσσες. Όταν αποσύρω, βάζω την φρέσκια ρίγανη και το φρέσκο κρεμμύδι με το χυμό λεμόνι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…