Food Guide

Γιατί το κρέας θηραμάτων είναι υγιεινό;

Ένα από τα κύρια οφέλη της κατανάλωσης κρέατος θηραμάτων είναι ότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά κρέατα διαθέσιμα, πολύ χαμηλά σε λιπαρά και χοληστερόλη, είναι άπαχο καθώς είναι άγρια ​​αφού περιπλανιούνται ελεύθερα και έτσι δεν αποθηκεύουν τόσο πολύ λίπος.

Το λίπος που είναι στο κρέας θηραμάτων είναι το Ωμέγα 3. Όταν ακούτε το Ωμέγα-3, οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον σολομό, ωστόσο το άγριο θήραμα, όπως το κυνήγι έχει τη βέλτιστη αναλογία ωμέγα-3 με ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, κατατάσοντάς την μία από τις πιο υγιεινές πηγές καλού λίπους. Το κρέας των θηραμάτων είναι πολύ υψηλό σε σίδηρο και περιέχει υψηλότερα επίπεδα πολλών ωφέλιμων θρεπτικών ουσιών, όπως βιταμίνη Ε, βήτα καροτίνη, βιταμίνη Β ψευδάργυρος (6) και σελήνιο. Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας, το οποίο συχνά λείπει και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Το άγριο ψάρι είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος, καθώς έχει λιγότερες θερμίδες από άλλα κρέατα.

Είναι άγριο και φυσικό

Το κρέας των θηραμάτων συλλέγεται από φυσικά τοπία, όπως δάση, αγροτική γη και βουνά, πράγμα που σημαίνει ότι η διατροφή τους είναι φυσική. Αυτή η διατροφή δίνει στο κρέας του κρέατος τη χαρακτηριστική νόστιμη γεύση του.

Χωρίς πρόσθετα

Δεν προστίθονται αυξητικές ορμόνες στη διατροφή τους καθώς η δίαιτά τους είναι φυσική και απαλλαγμένα από αντιβιοτικά.

Είναι νόστιμο

Το κρέας του θηράματος είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση για το βόειο κρέας και κάνει ένα μεγάλο γεύμα μπριζόλας. Ο φασιανός είναι σαν ένα νόστιμο κοτόπουλο και η πέρδικα είναι ένα εξαιρετικό κρέας για να ξεκινήσετε αν δεν έχετε δοκιμάσει πριν. Το κουνέλι κάνει υπέροχα πιάτα. Το περιστέρι είναι ισχυρό κρέας, καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο. Η πάπια είναι και αυτό ισχυρό κρέας, γνωστό ως ο βασιλιάς των πουλιών.

Είναι εύκολο στο μαγείρεμα

Το κρέας του θηράματος είναι άπαχο έτσι δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ψημένο. Έτσι, ψάχνετε για γρήγορες συνταγές για να μαγειρέψετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ρίξτε μια ματιά στις σελίδες συνταγών εδώ.

Πότε δεν πρέπει να τρώμε κρέας θηράματος;

Οι συμβουλές της FSA από το 2012 αναφέρουν ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόσληψης μολύβδου. Μεγάλη προσοχή όμως χρειάζεται να δείχνουν άτομα ευάλωτα όπως νήπια και τα παιδιά, έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες που προσπαθούν για ένα μωρό.

Γενικά, προτιμάτε κυνηγετικό κρέας από άτομα που ξέρουν την προέλευσή του.

 

Μετάφραση: Σοφία Κακαβούλη

https://huntmag.eu

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

15 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

15 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago