Η απειλή των ηλεκτρικών ποδήλατων στο Άμστερνταμ

Η Ολλανδία κάποτε φημιζόταν ότι ήταν φιλική προς τα ποδήλατα, ωστόσο πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σημαντική απειλή.

Δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, αλλά και η αστυνομία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τους αυξανόμενους αριθμούς που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα με ηλεκτρικά ποδήλατα.

Σύμφωνα με τον Guardianτα ηλεκτρικά ποδήλατα πρέπει να κινούνται μόνο σε ποδηλατοδρόμους, με μέγιστη ταχύτητα τα 25 χλμ. Ωστόσο, πολλοί ποδηλάτες κάνουν μετατροπές στα δίκυκλά τους, προκειμένου να αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι Ολλανδοί βουλευτές “πέρασαν” ψήφισμα που απαγορεύει στους ανθρώπους να αυξάνουν τις ταχύτητες ηλεκτρονικών ποδηλάτων που έχουν προγραμματιστεί από το εργοστάσιο και οι ειδικοί στην ποδηλασία προειδοποιούν ότι τα έθνη που θα τα υιοθετήσουν γρήγορα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, θα αντιμετωπίσουν σύντομα τα ίδια προβλήματα.

Πρόσφατη έρευνα της ολλανδικής κυβέρνησης διαπίστωσε ότι τα ηλεκτρονικά ποδήλατα συνήθως κινούνται με σχεδόν 24 χλμ/ώρα, 3 χλμ/ώρα γρηγορότερα από τα κανονικά ποδήλατα, αλλά το ένα τέταρτο των ηλεκτρονικών ποδηλάτων υπερβαίνει το όριο – ειδικά οι νεαροί ενήλικες.

 

 

www.news247.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο