Καθιέρωση της Ιερακοθηρίας στην χώρα μας με σφραγίδα του ΣτΕ!

Άκυρη η προσφύγη των ΠΦΠΟ, Δράση για την Άγρια Ζωή και Αλκυόνη για απόσυρση του νόμου και της σχετικής ΚΥΑ περί Ιερακοθηρίας.

Η αλήθεια, η δημοκρατία, η ορθολογική επιστημονική σκέψη και οι αποδείξεις θριάμβευσαν έναντι του ψεύδους, του δικαιωματισμού, της αμάθειας και της απουσίας τεκμηρίων!Έτσι μόνο εξηγείται η ταχύτατη, πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομέναεκδίκαση και ακύρωσηαπό το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) της προσφυγής της «Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας» (Π.Φ.Π.Ο.), της «Δράσης για την Άγρια Ζωή» και του κέντρου περίθαλψης «Αλκυόνη» για την ακύρωση του νόμου 4685/2020 και της Κ.Υ.Α. 89961/2915/2021  για την επαναφορά και την ρύθμιση της ιερακοθηρίας στην Ελλάδα.

Τον περασμένο Μάιο (2022), έπειτα από πληθώρα άκαρπων προσπαθειών των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών Μ.Κ.Ο. να επηρεάσουν την πολιτική ηγεσία και την κοινή γνώμη ώστε να πλήξουν την Τέχνη της Ιερακοθηρίας και τις σύγχρονες εφαρμογές της, κατέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας ζητώντας την ακύρωση του νόμου και της σχετικής Κ.Υ.Α. προσβάλλοντας την κρίση του ΥΠΕΝ και ΥΠΕΣ. Οι τρεις καταγγέλουσες ΜΚΟ ήταν αυτές που δύο μήνες αργότερα (Αύγουστος 2022) αψήφησαν παράνομα και επιδεικτικά απόφαση του ΥΠΕΝ για την παράδοση σπάνιου, άγριου Χρυσαετού για εκγύμναση στον ΣΕΙ, κινήθηκαν ανεπιτυχώς δικαστικά κατά της Π.Α.Ε. ΑΕΚ για την πτήση εκτρεφόμενου Θαλασσαετού και υποκίνησαν διπλωματικό και κοινοβουλευτικό επεισόδιο για την παρουσία εκτρεφομένων γερακιών από τα Η.Α.Ε. στην ΔΕΘ (Σεπτέμβριος 2022). Στην προσφυγή τους οι ΜΚΟ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε αντισυνταγματικότητα της ιερακοθηρίας, νομοθετική παρανομία του ΥΠΕΝ, μη συμβατότητα περιβαλλοντικών δράσεων και ιερακοθηρίας, καταστρατήγηση υπάρχουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας για την προστασία των αγρίων πτηνών και νομοθεσίας της ευζωίας, έλλειψη θηρευτικής δεοντολογίας και ζημία του ελληνικού Κράτους και Φύσης από την ύπαρξη της ιερακοθηρίας.

Η δικαιοσύνη, κρίνοντας αβάσιμα όλα τα παραπάνω, απεφάνθη ότι η Τέχνη της Ιερακοθηρίας επέστρεψε και θα παραμείνει στην χώρα που την υπηρετεί εδώ και 4000 χρόνια, επιτρέποντας στην ελληνική ιερακοθηρική κοινότητα να ασκεί νόμιμα όχι μόνο το θηρευτικό της δικαίωμα, αλλά και το δικαίωμα να συνδράμει στην προστασία της Φύσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την διατήρηση της Βιοποικιλότητας και την συνέχιση της ελληνικής παράδοσης.

Ευχαριστούμε τις ανωτέρω ΜΚΟ για την ευκαιρία που μάς έδωσαν να εδραιώσουμε νομικά με την βούλα του ΣτΕ την Τέχνη της Ιερακοθηρίας και των Σύγχρονων Εφαρμογών της.

Τέλος, ευχαριστούμε την Γενική Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ για την μακροχρόνια στηριξή της, τον δικηγόρο και τα μέλη του Συλλόγου και όλους του φίλους που κατάλαβαν και αγκάλιασαν την προσπάθεια μας.

 

 

www.associationhellenicfalconry.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο