Ευ ζην

Λαγός κοκκινιστός με σάλτσα κόκκινου κρασιού

2 κιλά περίπου, λαγός κομμένος σε μερίδες

500 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 σέλερι , (1 κλωνάρι) χοντροκομμένο

1 καρότο χοντροκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο

1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο (1 κλαδάκι)

1 ματσάκι φασκόμηλο (1 κλαδάκι)

3 φύλλα δάφνη

2 σκελίδες σκόρδου

100 ml. ελαιόλαδο

60 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

3 κ.σ. πελτέ ντομάτας

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

125 ml νερό καυτό

Εκτέλεση:

Αποβραδίς τοποθετούμε το λαγό σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το κόκκινο κρασί, το σέλερι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα κλαδιά του δεντρολίβανου, του φασκόμηλου και τα φύλλα δάφνης που τα έχουμε δέσει όλα μαζί σε ένα μπουκετάκι.

Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη νύχτα ώστε να μαριναριστεί.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το λαγό από τη μαρινάδα και τη σουρώνουμε ώστε να ξεχωρίσουμε τα υγρά από τα στερεά.

Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη ώστε να χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο μαγείρεμα και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας επίσης κρατάμε το μπουκετάκι μυρωδικών μιας και θα μας χρησιμεύσει στο σοτάρισμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν για 5-7 λεπτά.

Αλευρώνουμε ελαφρά το λαγό και τον τοποθετούμε και αυτόν στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 8 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί που έχουμε κρατήσει από τη μαρινάδα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί στο αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες και καυτό νερό.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο περισσότερο από 1 ώρα ή μέχρι ο λαγός μας να έχει μαλακώσει.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε προσεχτικά. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, αφαιρούμε από μέσα το μπουκέτο μυρωδικών και είναι έτοιμο για σερβίρισμα

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

17 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

18 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago