Χωρίς κατηγορία

Λαγός κρασάτος, Κρητική συνταγή

Υλικά:

1 λαγός ή 2 μπούτια λαγού

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ποτήρια κόκκινο κρασί

4-5 κ.σ. πελτές

φλούδα από 1 πορτοκάλι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τον λαγό ή τα μπούτια λαγού σε μέτρια κομμάτια, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κομμάτια του λαγού με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το τριμμένο γαρύφαλλο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι “να πιούν όλο το νερό”.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να σοταριστούν ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τον πελτέ και την φλούδα του πορτοκαλιού και, αφού χαμηλώσουμε την φωτιά, βράζουμε για 1 ώρα περίπου. Το κρέας κρατάει λίγο και η σάλτσα μένει πηχτή.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

18 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

18 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago