1 κουνέλι ολόκληρο,
1 κούπα λάδι,
3 λεμόνια
ρίγανη,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κουνέλι ολόκληρο και το πλένουμε και αφού το στεγνώσουμε το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μετά, βάζουμε το κουνέλι σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με λάδι και το απλώνουμε να πάει παντού, κάνουμε το ίδιο και με το χυμό των λεμονιών.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές, στους 180 – 200οC. Για μία ώρα ψήνουμε με σκεπασμένο το ταψί και για τα υπόλοιπα 15 – 20 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει το κουνέλι.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι και σερβίρεται με τη σάλτσα του.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…