Ευ ζην

Λαγός λαδορίγανη στο φούρνο

Υλικά:

  • 1 κουνέλι ολόκληρο,

  • 1 κούπα λάδι,

  • 3 λεμόνια

  • ρίγανη,

  • αλάτι,

  • πιπέρι.

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το κουνέλι ολόκληρο και το πλένουμε και αφού το στεγνώσουμε το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Μετά, βάζουμε το κουνέλι σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με λάδι και το απλώνουμε να πάει παντού, κάνουμε το ίδιο και με το χυμό των λεμονιών.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε το κουνέλι και από τις 2 πλευρές, στους 180 – 200οC. Για μία ώρα ψήνουμε με σκεπασμένο το ταψί και για τα υπόλοιπα 15 – 20 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει το κουνέλι.

Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή ρύζι και σερβίρεται με τη σάλτσα του.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

18 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

18 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago