Ευ ζην

Λαγός λεμονάτος

Υλικά

1 λαγό σε μερίδες

1 ποτήρι χυμό λεμονιού

8 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. λευκό κρασί

4-5 σκελίδες σκόρδου

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. διάφορα αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, φασκόμηλο)

αλάτι

πιπέρι

250 γρ. ζωμό κρέατος

25 γρ. βούτυρο

25 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση

Βάζετε το λαγό σε βαθύ σκεύος και τον περιχύνετε με το λεμόνι και το μισό λάδι. Αφήνετε στο ψυγείο 24 ώρες. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τις μερίδες του λαγού αφού τις στραγγίξετε. Προσθέτετε το ζωμό, λίγο νερό, το κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα αρωματικά και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε δύο ώρες περίπου. Εν τω μεταξύ με ένα πιρούνι λιώνετε το βούτυρο και το ενώνετε με το αλεύρι να γίνει ένα μείγμα. Όταν ο λαγός είναι έτοιμος, τον κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε 1 κ.σ. από την σάλτσα του λαγού στο μείγμα, ενώνετε, και κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

13 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

13 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

1 ημέρα ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago