Υλικά:
1 μεγάλος λαγός
4 κομμάτια θυμάρι (κατά προτίμηση ολόκληρα ανθισμένα κλαδιά)
1 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Αλάτι
10 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 γαρύφαλλα
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Το τοποθετούμε μέσα σε μια ευρύχωρη λεκάνη.
Πασπαλίζουμε εξωτερικά και εσωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και αλείφουμε με το μέλι.
Τοποθετούμε στην κοιλιά του τα κρεμμυδάκια πάνω στα οποία έχουμε καρφώσει τα γαρύφαλλα και το σκόρδο.
Στρώνουμε τον πάτο μιας ευρύχωρης γάστρας με τα κλαδιά του θυμαριού και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε επάνω το κρέας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κονιάκ και το ξίδι.
Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180oC για 3-4 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.
Σερβίρουμε το λαγό ή το κουνέλι μαζί με τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με άφθονη πράσινη σαλάτα ή λευκό ρύζι βουτύρου.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 ώρες
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…