Λύση για τα αγριογούρουνα ζητά η Δυτική Μάνη

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκαλέσει η ραγδαία αύξηση των αγριογούρουνων στην περιοχή της Δυτικής Μάνης. Κάθε βράδυ ομάδες αγριογούρουνων κάνουν την εμφάνισή τους στα χωριά του Δήμου, ακόμα και στα παραθαλάσσια όπως η Καρδαμύλη. Ήδη από πέρυσι τα αγριογούρουνα εμφανίζονταν σε καθημερινή βάση στον παραλιακό δρόμο της Καρδαμύλης, εκεί που ο Δήμος έχει κάνει χώρο συγκέντρωσης απορριμμάτων με κάδους. Και φέτος στο ίδιο έργο θεατές κάτοικοι και επισκέπτες που δεν πιστεύουν στα μάτια τους όταν μετά τις 10 το βραδυ τα αγριογούρουνα αναζητώντας τροφή εφορμούν και φτάνουν μέχρι την παραλία, με σημείο “συνάντησης” το χώρο με τα σκουπίδια.

Μάλιστα είναι και εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία και δεν ενοχλούνται. Πέρα όμως από το τραγελαφικό στοιχείο, αγέλες αγριογούρουνων εμφανίζονται και στους επαρχιακούς δρόμους της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να συμβεί τροχαίο ατύχημα. Όπως έγινε τον Νοέμβριο του 2020, όταν και έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος στον Άγιο Νίκωνα, μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε με αγριογούρουνο. Επίσης, πριν δυο εβδομάδες, τροχαίο σημειώθηκε με το περιπολικό του Α.Τ. Καρδαμύλης!

Από τότε η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι φορείς να είναι σε απόγνωση ζητώντας μέτρα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης στην τελευταία του συνεδρίαση απευθύνεται στην Περιφέρεια, στην ΚΕΔΕ, στα Υπουργεία Περιβάλλοντας και Αγροτικής Ανάπτυξης, και στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδος προκειμένου να βρεθεί λύση στη διαχείριση της εκρηκτικής αύξησης του πληθυσμού των αγριογούρουνων.

 

 

 

 

www.messinialive.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο