Η μαύρη σοκολάτα και το κακάο είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών, οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες συνδέονται με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, όπως χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές ασθένειες, διαβήτη τύπου 2, εξασθένιση μνήμης. Επιπλέον, πιστεύεται ότι μια διατροφή πλούσια σε φλαβανόλες και άλλα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου και να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος.
Ασλανίδη Αναστασία
Nutrition Coach –Κλινική Διατροφολόγος
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…