Μετά από καιρό, η μεγάλη ποδηλατική γιορτή στη Ρόδο

Στην αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας βρίσκεται η Ρόδος για τον ποδηλατικό γύρο του νησιού. Η διοργάνωση θα ανοίξει την Κυριακή 4 Απριλίου, με τον μονοήμερο αγώνα, «Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels».

Θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον «International Tour of Rhodes» το 4ήμερο 8-11 Απριλίου.

Τα ονόματα των αθλητών, που θα συνθέσουν την Εθνική Ομάδα στον αγώνα, καθώς η εισήγηση του εθνικού προπονητή Μιχάλη Φανταράκη εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και είναι τα εξής: Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Τάλως Χανίων), Χρήστος Βολικάκης (Π.Ο. Βόλος), Περικλής Ηλίας (Κρόνος Νίκαιας), Παναγιώτης Καρατσιβής (Γ.Σ. Λάρισας), Χάρης Καστραντάς (Π.Ο. Βόλος), Δημήτρης Χρηστάκος (Α.Λ.Φ.Α. Καλλιθέας), Παναγιώτης Χριστόπουλος Χέλλερ (Π.Ο. Βόλος) και αναπληρωματικός ο Βίλλα Εμιλιάνο (Π.Ο. Βόλος). Ο τελευταίος θα πάρει τη θέση του Περικλή Ηλία στο μονοήμερο της 4ης Απριλίου.

Ο Ποδηλατικός Γύρος του νησιού θα φιλοξενήσει 26 ομάδες (175 περίπου ποδηλάτες). Παρά τις ακυρώσεις ξένων ομάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού, δεν υπήρξε πρόβλημα να αντικατασταθούν. Κι αυτό γιατί οι συνολικές δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν στις 82. Ο αγώνας θα γίνει κάτω από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι διοργανωτές σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησαν σε αλλαγές στη διαδρομή, για να αποφευχθεί το πέρασμα από κατοικημένες περιοχές. Με βάση αυτό ο αγώνας προλόγου, μήκους 2χλμ. της 8ης Απριλίου, που αρχικά θα γινόταν στο ποδηλατοδρόμιο «Διαγόρας», μεταφέρθηκε σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Το πρόγραμμα των αγώνων
Πιο αναλυτικά το «Rhodes Grand Prix powered by Mitsis Hotels θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Απριλίου. Θα γίνει σε διαδρομή που ουσιαστικά είναι ο γύρος του νησιού, μήκους 186,3 χλμ και 1684 μέτρα υψομετρικά.
Το «Tour of Rhodes» θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 8 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 11 Απριλίου. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ο πρόλογος του αγώνα, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Την Παρασκευή η διαδρομή θα έχει μήκος 138,5 χιλιόμετρα με 1615 υψομετρικά, το Σάββατο 150 χιλιόμετρα με 2554 υψομετρικά και την Κυριακή 153,5 χιλιόμετρα με 2092 υψομετρικά.

Προσκλήθηκε και θα βρίσκεται στη Ρόδο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Το «παρών» θα δώσει και ο νέος πρόεδρος της Ε.Ο.Π., Βασίλης Διαμαντόπουλος.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top