250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. πουρές από βρασμένα κάστανα
150 γρ. ψίχα καρύδι τριμμένο…
1 ποτηράκι κονιάκ
1½ κούπα ζάχαρη άχνη
6 φύλλα για πίτα
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας (ξύσμα)
1 κούπα σαντιγί
150 γρ. αμύγδαλα κομμένα και καραμελωμένα
1 ποτηράκι κουαντρό
Λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και το 1/3 το αναμιγνύουμε με το κονιάκ, τα 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη, τα καρύδια και τον πουρέ κάστανο. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε ανά τρία το ένα πάνω στο άλλο, τα κόβουμε σε 6 παραλληλόγραμμα στην κάθε στρώση, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 150°C για 15 λεπτά. Φτιάχνουμε σιρόπι με το ένα ποτήρι ζάχαρη, τη βανίλια και ½ ποτήρι νερό. Όταν σφίξει καλά, το ρίχνουμε στην υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με το κουαντρό και τα δένουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ώστε να φτάσουν τους 37 βαθμούς. Όταν τα φύλλα είναι έτοιμα, στρώνουμε το γλυκό τοποθετώντας μια βάση από φύλλα στο κέντρο του πιάτου, ένα παχύ στρώμα κρέμας κάστανου, μια άλλη βάση από πάνω, περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας, πασπαλίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα και διακοσμούμε με ροζέτες σαντιγί.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…