Υλικά:
4 – 6 μεγάλα ορτύκια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτίνη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος
μαϊντανό
λεμόνι
αλάτι · πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαδάμε και καψαλίζουμε τα ορτύκια.
Αφαιρούμε τα εντόσθια, τα πλένουμε και τα τσιγαρίζουμε
στη κατσαρόλα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι ( όχι σε ανοιχτή φλόγα π.χ γκαζάκι γιατί είναι εύφλεκτο όταν ζεσταθεί ) το κονιάκ και περιχύνουμε τα ορτύκια.
Βάζουμε αμέσως φωτιά.
Όταν η φλόγα σβήσει, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και κλείνουμε το καπάκι.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 24 λεπτά
Σερβίρετε τα ορτύκια με συνοδευτικά επιλογής μας.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…