Υλικά :
4 ορτύκια
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κονιάκ
αν θέλω σοτάρω και μανιταράκια μέσα
Αν θέλω επίσης :
1 πατάτα σε κυβάκια
1 καρότο σε κυβάκια
αλάτι και πιπέρι
1 κλαδάκι μαντζουράνα φρέσκια
προαιρετικά 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος για το δέσιμο στο τέλος
4 φέτες ψωμί του τοστ
4 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέικον καλά και προσθέτουμε τα ορτύκια να ροδίσουν και μετά το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κονιάκ και αφού εξατμιστεί σε αυτή τη φάση αν θέλουμε προσθέτουμε και κάποιο από τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κλαδάκι της μαντζουράνας, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Θέλει 40 λεπτά περίπου.
Δεν ανακατεύουμε, μόνο αναδεύουμε την κατσαρόλα μας.
Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος για να δέσει η σαλτσούλα μας.
‘Όταν γίνει το φαγάκι για να σερβίρουμε σοτάρουμε λίγο βουτυράκι στο τηγάνι και ροδίζουμε μία φέτα ψωμί του τοστ πάνω στην οποία ξαπλώνουμε το ορτυκάκι.
Εμείς το σερβίραμε με ρυζάκι πιλάφι αλλά και μόνο του είναι υπέροχο.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…