Ευ ζην

Ορτύκια με πατατάκι & σάλτσα Νάμα

Υλικά:

4 ορτύκια

1/2 κιλό πατατάκι

1 πράσο

Κόκκινο κρασί Νάμα Αγ.Όρους

6 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

λίγο μαιντανό

2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα σκόρδα και μαρινάρουμε τα ορτύκια για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπάζοντας τα με το κρασί

Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 35 λεπτά, ενώ προσθέτουμε το αλατοπίπερο

Για να πήξει η σάλτσα προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ενώ στο τέλος σβήνουμε με κρασί

Σε άλλο σκεύος έχουμε βράσει αρκετά τα πατατάκια με ένα κύβο λαχανικών για νοστιμιά

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

20 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

20 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago