Ευ ζην

Πάπια με κρασί και αχλάδια

Υλικά:

Στήθος πάπιας με κόκκινο κρασί, ξερά σύκα και αχλάδια (για 6 άτομα)

6 κομμάτια από μισό στήθος πάπιας

Για τη μαρινάδα:

3-4 κουταλιές σούπας ξύδι αρωματισμένο με πορτοκάλι, βατόμουρο ή άλλο φρούτο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας μέλι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ½ κουταλιά γλυκού θρούμπι ή ρίγανη

¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

½ – 1 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια κρασί Νεμέας

½ φλιτζάνι ζωμό κότας

Εκτέλεση :

Βάλτε σε γαβάθα το στήθος πάπιας μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφού τα ανακατώσετε καλά. Γυρίστε να καλυφθεί το κρέας από όλες τις μεριές.

Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Βγάλτε από τη μαρινάδα και στραγγίστε καλά. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα. Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το στήθος σε δυνατή φωτιά, μόνο για 2-3 λεπτά, ξεκινώντας από τη μεριά της πέτσας και γυρίζοντας μόνο όταν ροδίσει καλά και καραμελώσει, για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Το κρέας πρέπει να σφίξει εξωτερικά αλλά να είναι ροζ με αίμα στο βάθος.

Βάλτε σε ζεστό σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε τα ζεστά. Βάλτε τη μαρινάδα στο τηγάνι και, μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα σύκα και τα αχλάδια. Σιγοβράστε, γυρίζοντας συχνά τα αχλάδια, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε από το τηγάνι τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση. Λιώστε στο μπλέντερ τα σύκα. Ανακατώστε τον πολτό σύκων με την υπόλοιπη σάλτσα, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, που πρέπει να είναι γλυκο-πικάντικη.

Κόψτε σε φετάκια το στήθος πάπιας και σερβίρετε αμέσως με τα αχλάδια σε ζεσταμένα πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.

K S

Recent Posts

Η Κάλυμνος, ιδανικός προορισμός για αναρρίχηση…

Η Κάλυμνος, που βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Κω και Λέρο της Δωδεκανήσου, είναι πολύ λιγότερο…

2 ώρες ago

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

22 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

22 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago