Categories: Food GuideΕυ ζην

ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΜΕ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

4 στήθη πάπιας με το δέρμα (magret de canard) χαραγμένο σε ρόμβους
4 φέτες φουα γκρα χήνας των 25 γρ. η κάθε μια
4 κουταλάκια κονιάκ…
16 κουμ κουάτ φρέσκα σε φετάκια και χωρίς σπόρους
χυμός 2 πορτοκαλιών
1/4 κουταλάκι τρούφα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 ποτήρι σαμπάνια ροζέ
½ ποτηράκι λικέρ κίτρινο κουμ κουάτ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
120 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
ξύσμα από 4 κουμ κουατ

Για τις κρέπες με τους ξηρούς καρπούς
½ κούπα μαύρο αλεύρι σαρακηνό ή αλεύρι σικάλεως
100 γρ. βούτυρο
2 αυγά
½ ποτηράκι μπύρα
½ ποτηράκι γάλα
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
4 κουταλιές αμύγδαλα χοντροκομμένα
4 κουταλιές καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές πράσινα φιστίκια (ψίχα) χοντροκομμένα
2 κουταλιές κουκουνάρι
3 κουταλιές ανθότυρο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες, χτυπώντας πρώτα τα αυγά και το βούτυρο και έπειτα όλα τα υλικά έως ότου δώσουν μια υγρή ζύμη, και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό και τους ξηρούς καρπούς, το αλάτι και το πιπέρι και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ψήνουμε στο τηγάνι με το βούτυρο τα στήθη της πάπιας, πρώτα σε σιγανή φωτιά και έπειτα από την πλευρά του δέρματος σε δυνατή φωτιά, ώστε να γίνει τραγανή. Αφαιρούμε την πάπια και την κρατούμε ζεστή στο θερμοθάλαμο. Προσθέτουμε στο σώσμα -αφού πρώτα το φιλτράρουμε- το κουμ κουατ και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, αλάτι, πιπέρι και τη σαμπάνια. Όταν αρχίσει να πήζει ελαφρά, προσθέτουμε την τρούφα και δένουμε με την κρέμα και το αυγό.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε με ελάχιστο βούτυρο 4 κρέπες. Όταν τις γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, τις γεμίζουμε με το μίγμα του ανθότυρου και των ξηρών καρπών και διπλώνουμε.
Ψήνουμε στη σχάρα τις φέτες του φουα γκρα, βρέχοντας την κάθε μία με 1 κουταλάκι κονιάκ και σηκώνοντας με ένα μαχαιράκι το δέρμα της πάπιας, τις τοποθετούμε στο ενδιάμεσο.
Σερβίρουμε το πιάτο μας διακοσμημένο με τα κομματάκια του κουμ κουατ, καθώς και με ξύσμα κουμ κουατ.

Go Outdoor

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

17 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

17 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago