Υλικά:
• 4 τριγώνια
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 6 ώριμες ντομάτες
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 1 κουταλιά βούτυρο
• 2 κούπες ρύζι
• Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή για τέσσερις μερίδες.
Εκτέλεση:
Μαδήστε, τσουρουφλίστε και πλύνετε τα τρυγόνια. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το πουλιά με τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί, τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και βάλτε μέσα από ένα μύλο των τροφίμων, το σκόρδο, πράσινη πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να είναι τρυφερά.
Τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα με το μισό χυμό τους και να τους κρατήσει ζεστό. Βάλτε το υπόλοιπο του χυμού, το βούτυρο, 4 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν πάρουν βράση και προσθέτουμε το ρύζι. Μειώνεται η θερμότητα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για 18-20 λεπτά. Βάλτε το ρύζι στην πιατέλα με τα πουλιά και σερβίρετε.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…