Υλικά:
4 τρυγόνια και 4 ορτύκια,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
βασιλικό, λίγο κάρυ,
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,
ένα κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια,
4 φλιτζάνια του καφέ ρύζι,
αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπελτέ,
μισό κουταλάκι ζάχαρη,
μισή κούπα λάδι,
2 κουταλιές βούτυρο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πουλιά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Βάζουμε τα πουλιά στη χύτρα, μαζί με τα καρυκεύματα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι και το τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Σερβίρουμε τα πουλιά στην πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα στο πιλάφι.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…