Ευ ζην

Τρυγόνια & ορτύκια με πιλάφι

Υλικά:

4 τρυγόνια και 4 ορτύκια,

1 μεγάλο κρεμμύδι,

βασιλικό, λίγο κάρυ,

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,

ένα κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια,

4 φλιτζάνια του καφέ ρύζι,

αλάτι, πιπέρι,

1 κουταλάκι του γλυκού μπελτέ,

μισό κουταλάκι ζάχαρη,

μισή κούπα λάδι,

2 κουταλιές βούτυρο.

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πουλιά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Βάζουμε τα πουλιά στη χύτρα, μαζί με τα καρυκεύματα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπελτέ και αλατοπιπερώνουμε.

Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι και το τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Σερβίρουμε τα πουλιά στην πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα στο πιλάφι.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

17 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

18 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago