Ευ ζην

Τσίχλες τυλιγμένες με προσούτο, κονιάκ και goji berry

Υλικά:

10 τεμ τσίχλες

20 λεπτές φέτες προσούτο

300γρ κρέμα γάλακτος

40γρ κονιάκ

50γρ Βούτυρο

100γρ ζωμό κότας

100γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αλάτι ροζ Ιμαλάιων

Πιπέρι φρέσκο

Μαρινάδα:

2 φύλα Δάφνης

Λίγους κόκκους πιπέρι

2σκελιδες σκόρδο

150 γρ οινόμελο

Εκτέλεση:

Σοτάρω τις τσίχλες με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν και σβήνω με το κονιάκ. Βγάζω τις τσίχλες και τις τυλίγω με το προσούτο περνώντας με οδοντογλυφίδα. Τα βάζω σε ταψί και περιχύνω τα υγρά από το σωτάρισμα, τα υγρά της μαρινάδας αφού τα έχω σουρώσει, τα goji berry, τον ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνω στους 180 για 40′ περιπου,αποσύρω και ρίχνω την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο μέχρι να μας δέσει η σάλτσα.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

16 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

16 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago