Ευ ζην

Τσικνοπέμπτη: Tips για το τέλειο ψήσιμο

Συμβουλές ψησίματος για το τέλειο μπάρμπεκιου της Τσικνοπέμπτης

  1. Ποικιλία κρεατικών. Η βασική αρχή για ένα επιτυχημένο μπάρμπεκιου επιβάλλει στην ψησταριά τουλάχιστον 3 διαφορετικά κρέατος. Από σουβλάκι και λουκάνικα μέχρι κοτόπουλο και κυνήγι.
  2. Το κρέας μπαίνει στη φωτιά όταν έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και είναι μαλακό. Μπορούμε να το μαρινάρουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο και μετά να το βάλουμε στην ψησταριά. Αν δεν το έχετε μαρινάρει μπορείτε να το αλείψετε με λάδι πριν το ψήσετε.
  3. Η σχάρα της ψησταριάς πρέπει να είναι πάντα καθαρή πριν την χρησιμοποιήσουμε. Πριν βάλουμε το κρέας πάνω την αλείφουμε με λίγο λάδι.
  4. Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη προσθέτουμε στο τέλος, μετά το ψήσιμο.
  5. Δεν τρυπάμε ποτέ τα κρέατα – ειδικά τα λουκάνικα- όση ώρα ψήνονται γιατί χάνουν τους χυμούς τους.
  6. Γυρνάμε το κρέας σε τακτά χρονικά διαστήματα (3′ – 4′) για να ψήνεται ομοιόμορφα.
  7. Κατά την διάρκεια του ψησίματος μην βάλετε λεμόνι στα κρέατα, προσθέστε το στο τέλος, γιατί η βιταμίνη C καταστρέφεται από την υψηλή θερμοκρασία.
  8. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσει τη θερμότητά και τα υγρά του.
  9. Τρώγεται όσο είναι ζεστό γιατί όταν το κρέας κρυώσει έχει σκληρύνει αρκετά.
  10. Τα κομμάτια που βγήκαν πρώτα και έχουν κάπως κρυώσει μπορούμε να τα ξαναβάλουμε για λίγο στην ψησταριά.

 

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

15 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

15 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago