Το UCI Kos Gran Fondo Tour 2018 φέτος στην Κω από 13-15/4/2018

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές στη Ρόδο, μεταφέρεται αυτή τη χρονιά στην Κώ. Ένα νησί που είναι γνωστό για την ποδηλατική του δράση, το τριήμερο 13 έως 15 Απριλίου.

Για 7η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η ποδηλατική εκδήλωση,  η οποία προσελκύει ποδηλάτες από όλον τον κόσμο και εντάσσεται στο πλαίσιο του UCI Gran Fondo World Series δίνοντας πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στο Βαρέζε της Ιταλίας την περίοδο 30-8 έως 2-9 του 2018.

Το UCI Kos Gran Fondo Tour 2018 διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Κω, την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον ποδηλατικό όμιλο Κω, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του ΕΟΤ και της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

Περιλαμβάνει δύο αγώνες έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ. που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου με εκκίνηση και τερματισμό στην περιοχή Μαρίνα της Κω και έναν αγώνα αντοχής απόστασης 114 χλμ. (87χλμ. για την κατηγορία άνω των 50 ετών στις Γυναίκες και άνω των 60 ετών για τους Άνδρες), που θα γίνει την Κυριακή 15 Απριλίου.

Την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βαρέζε θα πάρει μέσω του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Κω το 25% των συμμετεχόντων σε κάθε ηλικιακή κατηγορία: 19-34 ετών και ανά 5ετία (15-39, 40-44 κ.ο.κ.) έως 65+ ετών.

Ένας αγώνας που δίνει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο να συνδυάσουν διακοπές και αγωνιστική δράση υψηλών προδιαγραφών σε ένα ελληνικό νησί που έχει τις ιδανικές προδιαγραφές.

www.mbike.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top