Ευ ζην

Αγριογούρουνο κατσαρόλας

Υλικά:

2  κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο

2 κρεμμύδια σε φετάκια

2 πράσα σε ροδέλες

4 καρότα σε φετάκια

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού

2 – 3 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα

12 δαμάσκηνα

1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο

2 ποτήρια κρασί κόκκινο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

 Αλατοπιπερώνουμε το αγριογούρουνο και το ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί, για   4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια βραστό νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στο μάτι ή στον φούρνο, σε μία γάστρα, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες και 30 λεπτά.

K S

Recent Posts

Κ.Σ. Χίου: «Στοχεύοντας στη Φύση»

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…

20 ώρες ago

H θέση της Γ΄ Κ.Ο.Π. για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Φωκίδα

Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…

20 ώρες ago

Συμπληρώθηκε το ετήσιο όριο κάρπωσης για το τρυγόνι

Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…

2 ημέρες ago

Τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης στην υγεία

Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…

2 ημέρες ago

Από τι κινδυνεύει ο σκύλος σας το φθινόπωρο

Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…

2 ημέρες ago

Πανελλήνιο ρεκόρ στην Σκοποβολή ο Αγγ. Σαραντάκης

Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…

2 ημέρες ago