Υλικά:
2 κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο
2 κρεμμύδια σε φετάκια
2 πράσα σε ροδέλες
4 καρότα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
2 – 3 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
12 δαμάσκηνα
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το αγριογούρουνο και το ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί, για 4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια βραστό νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στο μάτι ή στον φούρνο, σε μία γάστρα, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…