Αγριογούρουνο κατσαρόλας

Υλικά:

2  κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο

2 κρεμμύδια σε φετάκια

2 πράσα σε ροδέλες

4 καρότα σε φετάκια

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 δαφνόφυλλο

1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού

2 – 3 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα

12 δαμάσκηνα

1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο

2 ποτήρια κρασί κόκκινο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

 Αλατοπιπερώνουμε το αγριογούρουνο και το ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί, για   4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια βραστό νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στο μάτι ή στον φούρνο, σε μία γάστρα, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες και 30 λεπτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top