Υλικά:
1,5 – 2 κιλά Αγριογούρουνο
Αποξηραμένα δαμάσκηνα (υπολογίστε 3 – 4 ανα μερίδα)
Βρασμένα κάστανα (3 – 4 ανα μερίδα)
Κοκάρια ξερά (4 – 5 ανα μερίδα)
4 – 5 Πατάτες
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Φέτες πορτοκαλιού
Μανιτάρια
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο νερό
Για τη μαρινάδα:
Φύλλα δάφνης, πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, κρεμμύδι, κόκκινο κρασί και ξύδι.
(τη μαρινάδα δεν την χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα)
Εκτέλεση:
Το κυνήγι πριν το μαγειρέψουμε απαιτεί μια συγκεκριμένη παρασκευή ώστε να μην είναι σκληρό αλλά και να μη μυρίζει κάπως…’ασυνήθιστα’.
Βάζουμε, λοιπόν, από το βράδυ το κρέας μας στη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να το μαγειρέψουμε την επόμενη.
Σε πλατύ τηγάνι, θωρακίζουμε το κρέας μας από όλες του τις πλευρές και το μεταφέρουμε στη γάστρα μας.
Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα κοκάρια μας.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα.Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5 – 3 ώρες αποφεύγοντας να ανοίγουμε τη γάστρα μας ώστε να μη φύγουν τα αρώματα.
Καλή όρεξη και… καλές γιορτές!!!!
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει όλη του την προσοχή σε δράσεις…
Η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι 30.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό…
Η ανακοίνωση της ΚΣΕ Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, συμπληρώθηκε το καθορισμένο από τη Ρυθμιστική Απόφαση…
Η κολύμβηση σε κρύο νερό, γνωστή και ως χειμερινή κολύμβηση, έχει κερδίσει την προσοχή των ειδικών…
Ήδη πολλές περιοχές της χώρας μας έχουν καλωσορίσει τη νοσταλγική μυρωδιά της βροχής, και τα…
Μια σπουδαία διάκριση στο άθλημα της σκοποβολής πέτυχε ο Σπαρτιάτης Άγγελος-Στυλιανός Σαραντάκης. Ο ταλαντούχος αθλητής…