Αγριογούρουνο στη Γάστρα με Δαμάσκηνα, Κάστανα και Πορτοκάλι

Υλικά: 
1,5 – 2 κιλά Αγριογούρουνο
Αποξηραμένα δαμάσκηνα (υπολογίστε 3 – 4 ανα μερίδα)
Βρασμένα κάστανα (3 – 4 ανα μερίδα)
Κοκάρια ξερά (4 – 5 ανα μερίδα)
4 – 5 Πατάτες
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Φέτες πορτοκαλιού
Μανιτάρια
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λίγο νερό

Για τη μαρινάδα: 
Φύλλα δάφνης, πιπέρι, μπαχάρι, ξύλο κανέλας, κρεμμύδι, κόκκινο κρασί και ξύδι.
(τη μαρινάδα δεν την χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα)

Εκτέλεση: 
Το κυνήγι πριν το μαγειρέψουμε απαιτεί μια συγκεκριμένη παρασκευή ώστε να μην είναι σκληρό αλλά και να μη μυρίζει κάπως…’ασυνήθιστα’.
Βάζουμε, λοιπόν,  από το βράδυ το κρέας μας στη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να το μαγειρέψουμε την επόμενη.
Σε πλατύ τηγάνι, θωρακίζουμε το κρέας μας από όλες του τις πλευρές και το μεταφέρουμε στη γάστρα μας.

Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα κοκάρια μας.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη γάστρα.Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2,5 – 3 ώρες αποφεύγοντας να ανοίγουμε τη γάστρα μας ώστε να μη φύγουν τα αρώματα.

 

Καλή όρεξη και… καλές γιορτές!!!! 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top