Αντώνης Τσακιρόπουλος

Ο γίγαντας της εθνικής Βόλεϊ είναι δικό μας παιδί
Με 397 συμμετοχές στην εθνική ανδρών, 2 κύπελα Ευρώπης, 2 κύπελα κυπελλούχων Ευρώπης, 6 εθνικά πρωταθλήματα, 5 κύπελα, Ολυμπιονίκης και κυνηγός με συνείδηση και παιδεία.
Μπορεί από τα 2.05μ. και με μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στον αθλητισμό η ενασχόληση με το κυνήγι να φαντάζει «μπανάλ» για ορισμένους «φαντασμένους», όμως ο Αντώνης είναι ένα συγκροτημένο και πειθαρχημένο άτομο με μεγάλη ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον και αγάπη για το κυνήγι που κρατάει τα μάτια χαμηλά.

Συναντήσαμε τον Αντώνη Τσακιρόπουλο τυχαία σε ένα κυνηγότοπο της Λαμίας να κυνηγάει ορτύκια, άλλωστε με το μπόι που διαθέτει δεν είναι δα και δύσκολο να τον διακρίνεις. Δράξαμε της ευκαιρίας και του πήραμε την πρώτη του συνέντευξη σαν κυνηγός.

Κυνηγός & Φύση:
Αντώνη δε ρωτάμε για τις διακρίσεις σου στον αθλητισμό όμως πες μας, πότε και πως ξεκίνησες το κυνήγι;

Αντώνης Τσακιρόπουλος:
Πριν από λίγα χρόνια και αυτό γιατί δεν κατάγομαι από οικογένεια κυνηγών, τα πρώτα ερεθίσματα τα πήρα από την οικογένεια της γυναίκας μου. Αρχικά με εντυπωσίασε το πάθος του πεθερού μου Ανδρέα Μουσαμά, ο οποίος ακόμη και σήμερα στην ηλικία των 86 ετών κυνηγάει μαζί με τον γιό του μου που είναι παθιασμένος με το κυνήγι του λαγού. Με πήραν λοιπόν δυο-τρεις φορές μαζί τους και αυτό ήταν «μπολιάστηκα» που λέμε. Δεν ήθελα και πολύ άλλωστε αφού η όλη διαδικασία του κυνηγίου με γοήτευσε και μου έδωσε παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσω την ομορφιά της φύσης και από μια άλλη οπτική γωνία.

Κ&Φ:

Πως και δεν κυνηγάς λαγό’; Ρωτάω γιατί σε βλέπω με πουλόσκυλο για ορτύκια.

Α.Τ.:

Για να είμαι ειλικρινής το κυνήγι των πτερωτών θηραμάτων μου αρέσει γιατί θέλει περισσότερο περπάτημα. Άλλωστε στην ομάδα της Λαμίας που είμαι σήμερα, ο φυσιοθεραπευτής μας είναι κυνηγός και στα ρεπό μας πηγαίνουμε στις μοναδικής ομορφιάς δασώδεις εκτάσεις της γύρω περιοχής για κυνήγι μπεκάτσας που μου με συναρπάζει ιδιαίτερα.

Κ&Φ:

Με τι όπλο κυνηγάς Αντώνη;

Α.Τ.:

Έχω επιλέξει δίκαννο αλληλεπίθετο γιατί το βρίσκω πιο σπορτιβ και προσφέρει, κατά την άποψή μου, μια καλή σκοπευτική γραμμή. Εν τέλει νομίζω ότι δύο φυσίγγια είναι αρκετά, αν δεν καταφέρω να κρατήσω το θήραμα με αυτά ε, άστο να φύγει.

Κ&Φ:

Ως «φρέσκος» στο κυνήγι, τι είναι αυτό που σου κάνει εντύπωση;
Η αγάπη των κυνηγών για τη φύση. Είναι άνθρωποι που τη γνωρίζουν και την αγαπούν περισσότερο απ’ όλους μας. Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα υπάρχει κοινωνική ομάδα στη χώρα μας που θα επιδοτεί, με δικά της χρήματα, από το υστέρημά του ο καθένας, τη φύλαξη του θηράματος, τη βελτίωση των βιοτόπων και τον εμπλουτισμό τους με θηράματα, τις επιστημονικές μελέτες και την παιδεία των ίδιων των κυνηγών μελών της. Χωρίς να γενικεύω τα πράγματα γιατί γνωρίζω πως όλα τα δάχτυλα του χεριού μας δεν είναι ίδια, μέσα στο κυνήγι έχω γνωρίσει, εκτός από την ομορφιά της φύσης και πολλούς πραγματικά όμορφους και ευαίσθητους ανθρώπους. Μακάρι να υπήρχαν πολλές ενεργές κοινωνικές ομάδες που να νοιαζόντουσαν και να έπρατταν τα ανάλογα στον τομέα τους. Τότε πραγματικά θα κάναμε άλματα μπροστά ως χώρα.

Κ&Φ:

Πάμε και στα αγωνιστικά. Μετά τον Ολυμπιακό αυτή τη χρονιά αγωνίζεσαι με την ομάδα της Λαμίας;

Α.Τ.:

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησα 6 πρωταθλήματα ,5 Κύπελλα Ελλάδος και 2 Κύπελλα κυπελλούχων Ευρώπης στα 12 χρόνια που αγωνίσθηκα. Φέτος θα είμαι στον Γ.Σ. Λαμία, είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του βόλεϊ. Μου αρέσει γιατί υπάρχει οικογενειακό κλίμα και οι φίλαθλοι στηρίζουν την ομάδα σε κάθε της προσπάθεια.

Καλή επιτυχία Αντώνη. Προσωπικά με γεμίζει ελπίδα το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα – γύρω μας άνθρωποι σαν εσένα, νέοι, σύγχρονοι, που διαθέτουν υψηλό επίπεδο συνείδησης για το τι είναι και με ποιους όρους γίνετε σήμερα το κυνήγι. Τίποτα δεν χάθηκε ακόμη, εσείς είσαστε η νέα γενιά που παραλαμβάνει τη σκυτάλη για ένα καλύτερο αύριο και τη διαιώνιση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο