oikologiko1.jpg

Πρωτοποριακό μηχάνημα κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα

Εξοντώνει χωρίς χημικά, μικρόβια, βακτηρίδια και έντομα

Πιστοποιημένο οικολογικό καθαρισμό του εδάφους των θερμοκηπίων αλλά και των εξωτερικών αγροτικών καλλιεργειών, εγγυάται το νέο πρωτοποριακό μηχάνημα που έκανε πριν λίγο καιρό την εμφάνισή του στη χώρα μας και έχει εντυπωσιάσει όλους τους καλλιεργητές.
Πρόκειται για ένα μηχανισμό που διοχετεύει θερμό αέρα 200 βαθμών Κελσίου μέσω ειδικού μπόιλερ στο υπέδαφος του θερμοκηπίου ή των εξωτερικών καλλιεργειών, χωρίς χημικές ουσίες, προκειμένου να εξοντώσει τα μικρόβια, τα βακτηρίδια, τους μικροοργανισμούς, τα έντομα και τα ζιζάνια που αναπτύσσονται μέχρι και σε βάθος 2 μέτρων.

Καθαρισμός εντός τριών ωρών 
oikologiko2.jpgΗ διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα, καθώς μόλις σε τρεις ώρες τα 100 τετραγωνικά μέτρα του εδάφους, έχουν απαλλαγεί με οικολογικό τρόπο από κάθε είδους παράσιτα που σε αντίθετη περίπτωση θα ανάγκαζαν τον καλλιεργητή να χρησιμοποιήσει ισχυρές χημικές ουσίες για να τα καταστρέψει.
Αμέσως μετά τη διαδικασία της παροχής θερμού αέρα στο υπέδαφος, ο γεωργός είναι σε θέση να σπείρει ή να φυτέψει φρούτα και λαχανικά.
Το «Κ&Φ», επισκέφθηκε τις καλλιέργειες του κ. Τάκη Κιτσέλη, στην περιοχή του Μαραθώνα, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας καλλιεργητής που υιοθέτησε τη νέα αυτή «πράσινη» τεχνολογία.
«Τα διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών έχουν περιορίσει ασφυκτικά τις ποιοτικές επιλογές των καταναλωτών. Η αβεβαιότητα για αυτό που τρώμε είναι σήμερα περισσότερο έντονη από ποτέ.
Σε μία εποχή λοιπόν που τα υγιεινά τρόφιμα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, η βιολογική γεωργία έρχεται να δώσει τη λύση για ποιότητα στο καθημερινό μας τραπέζι.
Στόχο λοιπόν έχουμε, την ελεγχόμενη χρήση χημικών και φυτοφαρμάκων στις καλλιέργειές μας.
Επιθυμούμε να έχουμε ένα καθαρό έδαφος, απαλλαγμένο από υπολείμματα χημικών ουσιών της περασμένης καλλιεργητικής περιόδου.
Προσπαθούμε να μειώσουμε το ποσοστό των ακατάλληλων ουσιών που θα καταναλώσει ο αγοραστής,  τουλάχιστον από το υπέδαφος που θα αναπτυχθεί το φυτό», δηλώνει ο κ. Κιτσέλης.

50% πιο υγιεινά προϊόντα
Δημιουργός αυτής της εξαιρετικής και προσοδοφόρας καινοτομίας είναι ο Γερμανός μηχανικός Hans Dieter, που επισκέφθηκε τη χώρα μας για τη προώθηση του προϊόντος και αποκαλύπτει στο «Κ&Φ» ότι τα ζαρζαβατικά που καλλιεργούνται ύστερα από το συγκεκριμένο καθαρισμό είναι έως και 40% πιο υγιεινά.
«Το υπέδαφος αναπτύσσει εκατομμύρια μικροοργανισμούς ακατάλληλους για κατανάλωση. Μέχρι στιγμής οι αγρότες των καλλιεργητών χρησιμοποιούσαν ισχυρά φυτοφάρμακα για να εξοντώσουν τους μικροοργανισμούς και τα έντομα, με αποτέλεσμα δυστυχώς, να καταλήγουν στο τραπέζι μας.
Πλέον με τη βοήθεια αυτού του μηχανήματος, η κατανάλωση των ζαρζαβατικών και οπωροκηπευτικών προϊόντων, θα είναι πιο ασφαλής, καθώς σε μόλις δέκα πόντους υπο το έδαφος, αναπτύσσονται έως και 80 βαθμοί θερμοκρασία.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι, οι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί που συσσωρεύονται κάθε χρόνο στο υπέδαφος μετά από μία σοδιά, και που ο αγρότης χρειάζεται 3 μήνες για να καταστρέψει (μερικώς) και να ξαναφυτέψει τους καινούργιους σπόρους, θα καταστρέφονται ολοκληρωτικά εντός μόνο τριών ωρών!
Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι καλλιεργητές που θα προτιμήσουν αυτού του είδους τον καθαρισμό καθώς είναι καθ’ όλα υγιεινός και προστατευτικός προς το έδαφος». 

Αναγνώριση και επιχορήγηση
oikologiko3.jpgΣτις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μηχάνημα αυτό χρησιμοποιείται  ήδη 7 χρόνια από τους καλλιεργητές με μεγάλη επιτυχία, ενώ αναγνωρίζεται και επιχορηγείται και από την κυβέρνηση της κάθε χώρας. Σε υποανάπτυκτες χώρες χορηγείται εντελώς δωρεάν.
Το κόστος του ανέρχεται περίπου στα 25.000 ευρώ, τιμή μη απαγορευτική, καθώς εάν αναλογιστούμε ότι το ποσό αυτό δαπανάται μόνο για την αγορά ενός και μόνο γεωργικού μηχανήματος (π.χ τρακτέρ), σίγουρα η τιμή του είναι λογική.
Στην Ελλάδα δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, καθώς εάν κάποιος αγρότης επιθυμεί να το προμηθευτεί, θα πρέπει να το αγοράσει στην τιμή που αναγράφουμε διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πειστεί ακόμα για την επιχορήγησή του προς τους καλλιεργητές.

Οι Πρώτες 10 Χώρες στη Βιολογική Καλλιέργεια στον Κόσμο (σε στρέμματα):
Αυστραλία    76.549.240
Αργεντική    28.000.000
Ιταλία         10.403.770
ΗΠΑ             9.000.000
Βραζιλία       8.031.800
Γερμανία      5.460.230
Βρετανία      5.273.230
Ισπανία       3.808.380
Γαλλία         3.710.000
Καναδάς      3.402.000

Της Ηρώς Γκίζα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top