ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΖΑΓΟΡΙΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ .. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

Ένας λάθος υπολογισμός στο ύψος του νερού του ποταμού Ζαγορίτικου κόντεψε να τους στοιχίσει τη ζωή. Δύο κυνηγοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις δύσκολες ώρες που έζησαν το Σάββατο….

Επιχείρησαν να διασχίσουν τον Ζαγορίτικο κοντά στον Ανθρακίτη, όμως τα νερά που ποταμού μπήκαν στο αυτοκίνητο. Οι ίδιοι ανέβηκαν στην καρότσα και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ παράλληλα δέθηκαν για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά.

Στην ατυχία τους στάθηκαν τυχεροί καθώς τους άκουσε ένας κάτοικος της περιοχής και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Έδεσε το αυτοκίνητο με συρματόσχοινο από το δικό του κι έτσι κατάφερε να συγκρατήσει το αγροτικό που βούλιαζε.

Η κίνηση αυτή ήταν σωτήρια μέχρι να φτάσουν κι αναλάβουν δράσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κινήθηκαν άμεσα από το κλιμάκιο των Μηλιωτάδων. Με πτυσσόμενη σκάλα που τοποθέτησαν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια τεχνητή γέφυρα από το όχημα στην ξηρά, από την οποία πέρασαν οι δύο κυνηγοί, ηλικίας 38 και 50 ετών από τη Δόλιανη Ζαγορίου.

Το αυτοκίνητό παρέμεινε μέσα στο ποτάμι, καθώς δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός και κρίθηκε παρακινδυνευμένο να γίνει προσπάθεια να το τραβήξουν στην ξηρά. Ωστόσο, ασφαλίστηκε με συρματόσχοινα και αύριο θα γίνει επιχείρηση για την ανάσυρσή του από τα νερά του Ζαγορίτικου, αν βέβαια οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Η περιπέτεια των δύο κυνηγών έλαβε τέλος και ευτυχώς αίσιο.

πηγη : http://www.epiruspost.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top